Rus turistin şikayeti var

Last Updated on 30 Temmuz 2019 by Turizm Günlüğü

Rusya’nın Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza, yükselen fiyatlardan ötürü makul fiyatlı otelleri tercih eden turistlerin hayal kırıklığına uğrayarak başkonsolosluğa başvurduklarını belirtti.

Rusya’nın Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza Sputnik’e yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıl Antalya’nın tatil beldelerini 4.8 milyon Rus turist ziyaret etti. Bu yılın başından itibaren ise şehir, 2.7 milyon vatandaşımızı misafir etti. Yıl sonunda bu sayının 5 milyonu geçeceğini tahmin ediyoruz. Şehre yönelik turist akını, her yıl yüzde 15 ila 20 oranında artış gösteriyor.

RUSYA’DAN ANTALYA’YA GÜNDE 100 UÇAK

Eğer bu gelenek devamlılığını korursa, Türkiye’nin güney sahillerine rekor bir talep göreceğiz” dedi ve ekledi: “Uluslararası Antalya Havaalanı’na tatil sezonunda 40’tan fazla Rus şehrinden günde 100 uçak iniyor.”

Başkonsolos’un açıklamalarında değindiği meselelerin bir diğeri ise, Rus turistlerin otellerdeki yetersiz koşul ve hizmetlerden şikâyetçi olması.

“BEKLEDİKLERİ KALİTEDE BİR HİZMET GÖREMİYORLAR”

“Rus vatandaşlar, yıl içerisinde pek çok sebeple başkonsolosluğumuzu ziyaret ederler. Kimi zaman ise sorunlarına yardımcı olmamız mümkün olmuyor. Bunların en önemlisi ise, otellerin hizmet kalitesine dair bulundukları şikâyetler. Söz konusu şikâyetler çoğu zaman, turist ve turizm acentası arasında imzalanan sözleşmeden kaynaklanmakta. Özellikle son yıllarda bu şikâyetlerin arttığını gözlemliyoruz” diyen Rogoza şöyle devam etti: “Bunun nedeni ise muhtemelen artan fiyatlardan ötürü Rusların daha makul fiyatlı otellere yönelmesi ve neticesinde de bekledikleri kalitede bir hizmet görmemeleri.”

“ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Anlattığına göre turistler, otelden umduklarını bulamadıkları takdirde anlaşmalı oldukları tur şirketine şikâyette bulunabilirler. Turistler söz konusu şikâyetlerini Rus tüketici hakları denetçisi Rospotrebnadzor ve turizm ajansı Rosturizm gibi devlet kurumlarına da iletebilirler. Ancak şikâyetlerinin, fotoğraf ya da video kaydı gibi kanıtlarla desteklenmesi bekleniyor.

Rogoza, “Başkonsolosluk olarak vatandaşlarımız bu tür sorunlarla karşı karşıya kaldıkları takdirde, tur şirketi ve otelle iletişime geçerek elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” diye ekledi.