İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni 90 milyon dolara kim satın aldı?

Last Updated on 5 Eylül 2019 by Turizm Günlüğü

2006 yılında ABD’li Laurate International’ın ağına geçen İstanbul Bilgi Üniversitesi, 90 milyon dolar karşılığında turizm alanında da faaliyet gösteren Can Holding’in sahibi Kemal Can’a satıldı.

Satın alma haberiyle ilgili açıklama ise Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu’ndan geldi. Yapılan açıklamada kullanılan “1994 yılında kurulan Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı’na yeni destekçilerimiz katılmıştır. Bu doğrultuda Can Ailesi, vakfımızın destekçileri arasındaki yerini almıştır” ifadeleri dikkat çekti.

Açıklamanın tamamında şu ifadeler yer aldı:

“Bilime ve eğitime destek vermek, üniversite eğitimine yeni bir soluk getirmek amacıyla, 1994 yılında kurulan Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı’na yeni destekçilerimiz katılmıştır. Bu doğrultuda Can Ailesi, vakfımızın destekçileri arasındaki yerini almıştır. Destekçi katılımlarının, gerek vakfımızı gerekse vakfımız tarafından kurulan İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni olumlu yönde etkilediğini geçmişimiz bize göstermektedir.

Üniversitemizin mevcut yönetimi ile akademik ve idari kadroları bir değişiklik olmaksızın görevine devam ederken; Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı başta olmak üzere diğer tüm uluslararası iş birlikleri de büyüyerek sürecektir.

Üniversitemiz dün olduğu gibi bugün de eğitim yolculuğuna “Okul için değil, yaşam için öğrenme” ilkesiyle devam etmektedir. Yeni dönemde de öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve idari kadromuzla birlikte ülkemiz eğitim hayatına sağlayacağımız katkıların artacağına inancımız tamdır.”

Can Holding ve Kemal Can merak konusu oldu

Basında ‘Bilgi Üniversitesi satıldı’ haberlerinin çıkmasının ardından Can Holding ve Sahibi Kemal Can’ın kim olduğu ise merak konusu oldu. 1972 yılından bu yana Türkiye’de elektronik, enerji, turizm, lojistik, sağlık, tütün sanayi alanında faaliyet gösteren tamamen Türk sermayesi ile kurulmuş olan Can Holding Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Can.

Holding’in bünyesinde Energy Petrol, Golden Hill, Mediza Hospital, Telefox, Awox, Energia ve Tectone firmaları bulunuyor. 6 binden fazla çalışanı bulunan holdingin Golden Hill çatısı altında İstanbul Vatan Caddesi ve Topkapı ile Ağrı’da olmak üzere 3 oteli var.