Dünya turizminin kalbi St. Petersburg’da atıyor

Moskova Hava Sahası Alarmda: Ukrayna Kaynaklı İHA'lar Yüzünden Uçuşlar Askıya Alındı!
Moskova Hava Sahası Alarmda: Ukrayna Kaynaklı İHA'lar Yüzünden Uçuşlar Askıya Alındı!

Last Updated on 9 Eylül 2019 by Turizm Günlüğü

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) 23’üncü Genel Kurul Toplantısı Rusya’nın St. Petersburg kentinde start aldı. 130 ülkeden bir araya gelen temsilciler dünya turizmin durumunu ve nereye doğru gittiğini değerlendirecek.

Rusya’nın ilk kez ağırladığı etkinliğe 130 ülkeden 1100 katılımcı kayıt yaptırdı. 13 Eylül’e kadar sürecek olan etkinlik kapsamında Rusya, turistik güzergâhlarını ve markalarını gösterme imkânı bulacak.

“Turizm hakkında tüm bilmemiz gerekenler St. Petersburg’da konuşulacak”

Sputnik’te yer alan habere göre etkinlik hakkında konuşan UNWTO İletişim Müdürü Marcelo Risi, “Turizm alanındaki en büyük buluşma olan bu etkinlik iki yılda bir gerçekleştiriliyor ve bize turizm politikası ve stratejimizi nasıl daha istikrarlı ve kararlı bir tempoda yönetmemizi anlamamızı sağlıyor. Turizmin durumu ve nereye doğru gittiğini, neden önemli bir ekonomi sektörü olduğuna dair tüm bilmemiz gerekenler St. Petersburg’da konuşulacak” dedi.

“Kendimizi doğru ifade etmemiz için çok önemli”

St. Petersburg Turizm Geliştirme Komisyonu Başkanı Yevgeniy Pankeviç, “Bizim için bu etkinlikte kendimizi doğru ifade etmemiz önemli. Zira bu etkinlik gelişim için etkili bir pazarlama kanalı, dünya turizminde kendini ifade etmek için bir imkân” ifadelerini kullanırken Komisyon Başkan Yardımcısı Nana Gviçiya ise “Etkinlik Rusya’nın ne kadar açık bir ülke olduğunu, ne kadar büyük olduğunu, turizmin nasıl geliştiğini ve eşsiz turistik ve kültürel mirasımızı göstermek için yeni bir imkân” dedi.