Intourist’in partner’ı İSTANTOUR’dan sektör paydaşlarına destek çağrısı

Last Updated on 10 Eylül 2019 by Turizm Günlüğü

Rusya merkezli tur operatörü Intourist’in, İstanbul operasyonlarını üstlenen İSTANTOUR’un Sahibi Kadir Baydur; Rusya’nın yedi kentinden İstanbul’a düzenlenecek charter seferlerinde gelinen son nokta ve sektör paydaşlarından talepleri hakkında açıklamalarda bulundu. 

Rusya merkezli tur operatörü Intourist’in, 1 Kasım 2019 tarihi itibariyle Rusya’nın yedi kentinden düzenleyeceği charter seferlerinin İstanbul operasyonlarına destek verecek olan İSTANTOUR’un Kurucusu Kadir Baydur, öncelikle İstanbul otelleri olmak üzere tüm sektör paydaşlarından destek beklediklerini açıkladı.

Kadir Baydur, İstanbul turizmine önemli katkılar sunacak ve Türkiye turizminin 12 aya yayılması için önemli rol oynayacak bu charter atağına sektör paydaşlarının de önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını belirtti.

İşte Kadir Baydur’un Turizm Günlüğü‘ne yaptığı açıklamalar ve sektör paydaşlarından talepleri:

İSTANTOUR’un tarihçesi ve yürüttüğü operasyonlardan hakkında kısaca bahsedebilir misiniz?

Şirketimiz İSTANTOUR’un, Kurucusu ve Üst Düzey Yönetimi olarak turizm sektöründe 30 yıla yakın çalışmalar yürütmekteyiz.

2012 yılında İSTANTOUR markasıyla, Tulpar Travel olarak, Turizm Bakanlığı ve TÜRSAB’a resmi olarak kayıtlar yapılmış olup 2012 yılının Ekim ayında resmi olarak acente faaliyetlerine başlamıştır.

İSTANTOUR’UN YÜRÜTTÜĞÜ OPERASYONLAR

İSTANTOUR olarak son 7 yılda sadece BDT Ülkeleri (Bağımsız Devletler Topluluğu) ile çalışmakta olup; başta Rus acentaları olmak üzere incoming, outgoing, tur hizmetleri, paket turlar, günübirlik turlar, DMC, konferans hizmetleri, transfer hizmetleri, VIP hizmetler ve turizm ek hizmetleri olarak turizm adına olan tüm operasyon süreçlerinde hizmetini gururla devam ettirmektedir.

Yukarıda belirtilmiş olan hizmetlerin dışında Ege ve Akdeniz bölgesinde konaklama yapan Rusya ve BDT Ülkeleri yolcularının günübirlik İstanbul turlarını temin etmekte olup; sezon içerisinde büyük tur operatörlerinin binlerce yolcusuna İstanbul’da “günübirlik tur” hizmeti sağlamaktadır.

INTOURIST’E TEŞEKKÜR

Intourist’in Türkiye’ye girmiş olduğu tarihten bu yana İstanbul’daki hizmetleri tarafımızca karşılanmış olup; 1 Kasım 2019 itibarıyla İstanbul’a başlatacağı charter uçuşlarında, bizlere güvenip bu sayıda büyük bir operasyonda da bizleri partner olmaya layık gördüğünden dolayı kendilerine çok teşekkür ederiz.

Intourist, İstanbul pazarına yeni girmiş değil… Yaklaşık iki yıldır İstanbul paket satışlarını tarifeli uçaklarla devam ettirmektedir. Şu an itibariyle de aylık binlere yakın yolcusu İstanbul’u ziyaret etmektedir.

Bu geçen sürede binlerce yolcusuna hizmet vermiş olup; hem ülkemizi hem de İstanbul’u en iyi şekilde yolcularına tanıtmış bulunmaktayız. 1 Kasım 2019 itibariyle Rusya’nın 7 farklı şehrinden (ileriki süreçte şehir sayısının 9 olması planlanmaktadır) başlayacak olan charter seferlerinde de bu yolculardan İstanbul’u daha önce ziyaret eden yolcularımız olacak ve Onların tavsiyeleri ile dost ve aileleri de İstanbul’u görmek için ziyaretlerde bulunacaklardır.

Intourist’in 1 Kasım itibariyle İstanbul’a yönelik başlatacağı charter uçuşlarının İstanbul partner’ı oldunuz. Bu iş birliğinde İSTANTOUR’un vereceği destek ve yürüteceği operasyonlar nelerdir?

Öncelikle vereceğimiz destekler hakkında kısaca şu bilgileri aktarmak isteriz.

İstanbul’a turistik anlamda ilk charter seferleri ve paket tur şeklinde olacağından dolayı, operatörümüz İntourist’in üzerindeki riski en aza indirmek ilk görevlerimizden biri olacaktır. Bunların en başında oteller ile yapılan özel kontrat fiyatlarımız kâr amacı gütmeksizin kendilerine bire bir aktarılacaktır.

ISTANTOUR’UN YÜRÜTECEĞİ İSTANBUL OPERASYONLARI

Operasyon anlamında Intourist’in, charter seferlerinde İstanbul’u ziyaret edecek yolcularımızın tüm transfer hizmetleri ve 1 günlük ücretsiz şehir turları tarafımızca yapılacaktır. Bunun yanında, İstanbul başlangıçlı “Anadolu Turları” ile yolcularımız sadece İstanbul’u değil, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik, Çanakkale, Denizli, Konya, Nevşehir, Ankara ve Bolu gibi bir sürü şehri ziyaret edecek ve bazı şehirlerde konaklamaları sağlanacaktır.

TURİZMDE SÜREKLİLİĞE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

Ayrıca incoming hizmetleri profesyonel ekibimiz tarafından en titiz şekilde sağlanacaktır. Kasım ayı itibariyle Akdeniz ve Ege ekibimiz İstanbul’a çekilerek; personelimize sadece sezonluk değil, 12 aylık çalışma imkanı sağlanmış olacak. Bu anlamda personelimiz adına da Intourist’in açmış olduğu iş gücü ve sürekliliği için de kendilerine çok teşekkür ederiz.

Tabi ki İstanbul gibi bir metropolde bu hizmetleri sağlamak kolay olmayacaktır. Ancak yılların vermiş olduğu deneyimle mükemmele yakın hizmet sağlamaya özen göstereceğiz.

SEKTÖR PAYDAŞLARINDAN DESTEK TALEBİ

İstanbul turizmine önemli katkılar sağlayacak bu charter seferler için sektör paydaşlarınızdan beklentileriniz var mı? Varsa bunlar nelerdir?

İstanbul turizmine önemli katkılar sağlayacak bu charter seferleri için ister istemez sektör paydaşlarımızdan da beklentilerimiz olacaktır. Öncelikle oteller tarafından acentemize uygun fiyatların verilmesi ve hızlı şekilde rezervasyonlarımızın konfirme edilmesi gerekmektedir.

Böyle büyük ölçekli bir operasyonda oteller ile “sor- sat” bazında çalışmak çok zor olacağından tüm İstanbul otellerimizden blok tarzında çalışma adına ricalarımız olacaktır.

Yaklaşık haftalık 1200 odaya yakın konaklamalar olacağından, operatörümüze hızlı cevap vermek adına “fast confirm” olarak odaların sistemimize eklenilmesi gerekmektedir. Bu konuda otellerimizin özel desteğine ihtiyacımız olacaktır.

EN DÜŞÜK SEZONDA OTELLERE DESTEK

Intourist, charter uçuşlarının 1 Kasım 2019 itibariyle başlaması ve 31 Mart 2020 tarihine kadar uçuşları sürdürmesi otellerimiz için de mükemmel bir zamanlamadır. En düşük sezonda bu anlamda büyük bir operasyonun yapılması ve otellere destek verilmesi göz önünde bulundurması gereken ayrı bir konudur.

Intourist, son 6 yılda Akdeniz ve Ege’de senede iki defa olmak üzere büyük workshop’lar yapmakta olup; 500’den fazla acente temsilcilerini otellerin de destekleriyle ülkemizde ağırlayarak ülke tanıtımına büyük katkı sağlanmaktadır.

WORKSHOP VE INFO GEZİLERİ DÜZENLENECEK

Aynı şekilde bu workshoplar’dan bir tanesini de Kasım ayının ikinci haftasında İstanbul’da yapmayı planlıyoruz. Böyle bir workshop’ta otellerimizi tanıtmak adına tüm İstanbul otellerimizden destek beklemekteyiz. Daha önce yapmış oldukları workshoplar’da tanıtmış oldukları otelleri sezon içerisinde maksimum satışlara ulaşmış olup çoğu dönemde “stop sale” çekmişlerdir.

Ayrıca, bu workshop sonrasında her hafta düzenleyeceğimiz info turları kapsamında Rusya’dan 45’e yakın acente temsilcisi İstanbul’da ağırlanacaktır. Akdeniz ve Ege otellerinde almış olduğumuz desteği aynı şekilde İstanbul otellerinde de görmek istemekteyiz. Bazı İstanbul otellerimiz, bu konuda destek verecek olduklarını belirtmiş olup kendilerine şimdiden teşekkür ederiz.

Incoming yapan bir acenta olarak yaşadığınız sorunlar ve sıkıntı ve sorunlar nedir?

Incoming yapan bir acente olarak, sıkıntı ve sorunlardan çok bu operasyonda da bazı kuruluşlardan kabul edilebilir beklentilerimiz olacaktır.

BÜROKRASİ KADEMESİNDEN TALEPLER

Yolcunun İstanbul’a geldiği an ilk izlenimi havalimanında başlamaktadır. Zaten büyüleyici yeni bir havalimanına sahibiz. Ancak karşılama esnasında bu tarz büyük operasyonlarda tarafımıza “desk hizmeti verilmesi” ve “gümrük çıkışı karşılama bölgesinin karmaşıklığının giderilmesi” en büyük arzumuzdur. Buna ek olarak havalimanı yolcu girişlerinde gruplara özel güvenlik geçişlerinin olması gruplarımızın geçişlerinin hızlı olmasında bizlere fayda sağlayacaktır.

Info gruplarında müze ve ören yerleri girişi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızın giriş biletleri hakkında tarafımıza yardımcı olması ve bunları ücretsiz olarak bizlere sağlaması üzerimizden büyük bir yükü hafifletecektir. Daha önceki yıllarda info gruplarımızda bu destekleriyle bizlere tanıtımlarda büyük destekleri olmuştur.

SARPEDON TRAVEL’IN DESTEĞİNE TEŞEKKÜR

Özellikle Intourist’in İstanbul charter seferlerinin başlatılmasına çok büyük etkisi olan Sarpedon Travel’a özel teşekkürlerimizi sunmak isteriz. Intourist’in Türkiye’ye yolcu getirmeye başladığı günden itibaren mükemmele yakın vermiş olduğu hizmetler sayesinde, yolcuların bir sonraki tatil planlarında yine Türkiye’yi ve Intourist’i seçmelerine büyük destekleri olmuştur. Özellikle Ege ve Akdeniz’de verdikleri hizmetler takdire şayandır.

2020 yılı için Rusya ve BDT pazarına yönelik öngörüleriniz nelerdir?

2020 kış ve yaz dönemi bu tür operasyonlar ile daha da renklenecek olup, paydaşlarımız ile birlikte güzel bir hizmet sağladığımız durumda charter seferleri, tarifeli şekle dönüşüp İstanbul’a 12 ay yolcu getirmeye yönelik büyük bir operasyon olacaktır.

Eklemek istediğiniz başka bir konu var mı?

Intourist, charter uçuşlarında paket dışında bilet satışı da yapacaktır. Bilet ile ilgili taleplerinizi “ticket@istantour.com”a e-mail olarak gönderilmesini rica ederiz.

İsmail Bölükbaşı Intourist’in İstanbul atağının ayrıntılarını anlattı