Rosturizm: Vize konusunda cesur kararlar için hazırız

Rosturizm için son tarih
Rosturizm Başkanı Zarina Doguzova / Rosturizm’in başında 2014 yılından bu yana Zarina Doguzova bulunuyordu

Last Updated on 12 Eylül 2019 by Turizm Günlüğü

Rusya Federal Turizm Ajansı (Rostourizm), ülke genelinde turizmin gelişmesi için “elektronik vize” uygulamasından faydalanabilecek ülke sayısının en üst düzeye çıkmasını beklediklerini açıkladı.

Rusya Federal Turizm Ajansı, Rusya’nın bazı bölgelerine yönelik uygulanan elektronik vize uygulamasının kapsamanı ve bu uygulamadan faydalanabilecek ülke sayısını artırmak için cesur adımlar atmaya hazır olduklarını açıkladı.

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün 23. Genel Kurulu’nda Rosturizm Başkanı Zarina Doguzova konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

ZARINA DOGUZOVA: CESUR KARARLAR ALABİLİRİZ

Elektronik vize uygulamasının Kaliningrad, Trans – Baykal Bölgesi’nde ve Buryatya Cumhuriyeti’nde uygulandığına dikkat çeken Zarina Doguzova; “bu uygulama daha fazla bölgede uygulanabilir; 8 günlük süre uzatılabilir ve bu konuya ilişkin daha cesur kararlar alabileceğimizi umuyorum” dedi.

1 EKİM’DEN İTİBAREN ST. PETERSBURG

Hatırlanacağı üzere Litvanya ve Polonya arasında yer alan Rusya toprakları arasında yer alan Kaliningrad’a yönelik 1 Temmuz 2019 tarihi itibariyle “elektronik vize” uygulaması başlamıştı. Bu uygulamadan 53 ülkenin vatandaşları faydalanabiliyor.

Elektronik vize uygulaması, 1 Ekim tarihi itibariyle Saint Petersburg kenti için de hayata geçirilecek.

TUI Rusya Genel Müdür Yardımcısı Alexander Sirchenko, Rostourism’un vize rejimine yönelik bu cesur taleplerini desteklediklerini belirtti.