Thomas Cook’tan kötü haber, hükümet devrede

Last Updated on 23 Eylül 2019 by Yaşar Çelik

Thomas Cook ile İngiliz hükümeti arasındaki kurtarma görüşmeleri sürerken 150 bin tatilcinin mağdur olmaması için acil kurtarma havayolu filosu beklemeye alındı.

İngiliz gazetesi Guardian’ın haberinden öğrendiğimize göre İngiliz hükümeti ile Thomas Cook arasında süren görüşmelerin merkezinde 200 milyon sterlinlik fazladan fon bulabilmek için yapılan girişimler bulunuyor.

İngiltere’nin en eski seyahat acentelerinden olan 178 yaşındaki Thomas Cook’un 150 bine yakın yolcusunun mağdur olmaması ve eve geri getirilmesi için birçok havayolu ile bağlantı kurulduğu ve bir acil kurtarma filosu oluşturulduğu söyleniyor.

Cumartesi günü, şirket işçilerini temsilen Ulaştırma Ücretleri Çalışanları Birliği, hükümete maddi destek çağrısında bulunmuştu. Bunun üzerine Genel sekreter Manuel Cortes, hükümetin ticaret sekreteri Andrea Leadsom ile acil bir toplantı yapılması çağrısında bulundu.

Cortes yazdığı mektupta İngiltere’nin bu ikonik köşe taşının ve beraberindeki binlerce işi kurtarmak için gerekirse hükümetin harekete geçmesini istemişti. Mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Thomas Cook çok başarılı bir girişim ve gelişmesi için her türlü fırsat verilmelidir. Thomas Cook’a gerçek maddi destek konusunda yardım etmeye hazır olmanızı rica ediyorum.”

“Ne olursa olsun şirketin kurtarılması gerekiyor. Hiçbir sağduyulu İngiliz hükümeti, böylesi bir iş kaybına göz yumamaz. “

Paket tatil ile yolculuk yapanlar Atol koruması altında olduğundan İngiliz Hükümeti de Thomas Cook konusunda devreye girebiliyor.

2017 yılında Monarc Havayolları çöktüğünde, İngiliz Hükümeti, 100 binden fazla yolda kalmış İngiliz vatandaşını geri getirmek için 60 adet uçak kiralayıp 30’dan fazla destinasyona uçurmuştu.

İngiliz gazetesi Guardian’den haberi çeviren: Ebru Tutu