Avrupalı low cost firmalarının yeni gözde destinasyonu

Last Updated on 24 Eylül 2019 by Turizm Günlüğü

İrlanda’dan Ryanair, İngiltere’den EasyJet ve Macaristan’dan WizzAir gibi ucuz hava yolu şirketleri St. Petersburg’daki Pulkovo Havaalanı’na uçmak için müracaat ettikleri belirtildi.

Firmaların müracaatta bulunduğunu açıklayan Pulkova Operetörü “Vozdushnyye Vorota Severnoy Stolitsy” firmasının basın sorumlusu yaptığı açıklamada detay vermekten kaçınırken, RBC ise şirketin Genel Müdürü Leonid Sergeyev’e dayandırarak verdiği habere göre düşük maliyetli havayollarının 2025 yılında Petersburg’dan 6 milyon ek turist çekmeyi planladıklarını yazdı.

Gazetem.ru’nun haberine göre; ön güzergah planlarına göre düşük maliyetli yabancı havayolları tüm yıl boyunca taşıma yapmayı planlıyor.

Sergeev, Ulaştırma Bakanlığı ile müzakerelerin devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Operatörün halihazırda Ulaştırma Bakanlığı’na 33 ülkeye bir rota ağı gönderdiği de belirtildi. Pulkovo operatörünün sunumuna göre, havaalanı 2025 yılına kadar Almanya’dan (514 bin yolcu), Fransa’dan (496 bin kişi), Büyük Britanya’dan (375 bin), İtalya’dan (357 bin) ve İspanya’dan (343 bin) yolcu bekliyor.

Geçtiğimiz hafta Ulaştırma Bakanlığı, düşük maliyetli yabancı havayollarının Pulkovo’dan, taşıyıcının kayıtlı olduğu ülkeye inmeden başka ülkelere uçmalarını önerdi.