Mine Tan Balto: Serviced apartments konseptini Türkiye’ye adapte ettik

Last Updated on 4 Ekim 2019 by Yaşar Çelik

Konaklama sektörüne yeni bir soluk getiren ve World Travel Awards tarafından “Türkiye’nin En İyi Rezidans – Oteli (serviced apartments) ” ödülüne layık görülen Somerset Maslak İstanbul’un Genel Müdürü Mine Tan Balto ile bir söyleşi gerçekleştirdik.

Somerset Maslak İstanbul’un Genel Müdürü Mine Tan Balto, Türkiye için yepyeni bir konsept olan “serviced residence” in ilk örneği Somerset Maslak İstanbul hakkında ve World Travel Awards ödülüne layık görülmelerinin ardında yatan etkenleri ve bu başarıda rol oynayan faktörleri Turizm Günlüğü‘ne anlattı.

İşte Somerset Maslak İstanbul’un Genel Müdürü Mine Tan Balto ile gerçekleştirdiğimiz o söyleşi:

SERVICED RESIDENCE’IN TÜRKİYE’DEKİ İLK ÖRNEĞİ: SOMERSET MASLAK İSTANBUL

Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

Singapur kökenli The Ascott Limited’in Türkiye’deki ilk yatırımı olan Somerset Maslak İstanbul’un Genel Müdürü olarak görev yapıyorum. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nden mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi’nde İspanyol Dili ve Edebiyatı okudum. Yaklaşık 25 yıldır turizm sektöründe çalışıyorum; Inter Continental Hotels Group, The Rezidor Hotel Group, Wyndham Hotel Group gibi uluslararası otel zincirlerinde satış, pazarlama ve operasyon departmanlarında üst düzey yönetici pozisyonlarında görev yaptım. Son 2 yıldır Türkiye için yepyeni bir konsept olan “serviced residence” in ilk örneğini Somerset Maslak İstanbul’da ekibimle birlikte yönetiyorum.

WORLD TRAVEL AWARDS’DAN TÜRKİYE’NİN EN İYİ REZİDANS OTELİ ÖDÜLÜ

Somerset Maslak İstanbul, World Travel Awards’ta önemli bir ödül kazandı… Bu ödülün öneminden ve bu başarıda rol oynayan faktörleri bizimle paylaşabilir misiniz?

Somerset Maslak İstanbul olarak bu yıl World Travel Awards tarafından verilen “Türkiye’nin En İyi Rezidans-Oteli (serviced apartments) ” ödülünü aldık. World Travel Awards, 1993 yılından beri seyahat, turizm ve ağırlama endüstrilerinin kilit sektörlerindeki mükemmeliyeti ödüllendiren ve kutlayan bir organizasyon. Organizasyonun bu yıl bizi değer gördüğü bu ödül, kazananlar sektör liderleri ve tüketiciler tarafından oylanarak belirlendiği için çok prestijli ve kıymetli. Yeni bir konsepti farklı bir coğrafyaya adapte etmeye çalışırken ekip olarak meslekî bilgimizi ve tecrübelerimizi kullandığımız, özveriyle olduğu kadar keyif de alarak çalıştığımız bir 2 yıl geçirdik. Bunun karşılığını da bu kıymetli ödül ile aldık.

MODERN OLANAKLAR, ŞIK ALANLAR VE ÖZENLİ HİZMET

Somerset Maslak İstanbul’a ilişkin detayları bizimle paylaşabilir misiniz? Somerset Maslak İstanbul konuklarına sunduğu hizmet ve ürün gamı hakkında bilgi verebilir misiniz?

Biz Somerset Maslak İstanbul’u, dünyanın önde gelen zincirlerinden ve servis rezidans (serviced residence) segmentinin global lideri konumunda olan Singapur kökenli The Ascott Limited’in Türkiye’deki ilk işletmesi olarak 2017 yılında açtık. Bu markayı ve markanın çatısı altında da yepyeni bir konaklama konseptini seyahat severlere tanıttık. Somerset Maslak İstanbul, şehrin kalabalığından uzak, sakin bir ortamda kısa ya da uzun süreli konaklamaya uygun mükemmel bir seçenek sunan bir servis rezidans. Modern olanaklar, şık alanlar ve özenli hizmetin konfor, rahatlık ve kültürel cazibe ile bir araya gelmesinden oluşan mükemmel bir karışım da diyebiliriz.

YAŞAM TARZINI DESTEKLEYİCİ SEÇENEKLER…

Somerset Maslak İstanbul’da, misafir salonu, okuma salonu, kahvaltı salonu, çocuk oyun odası, havuz ve spor salonu gibi yaşam tarzını destekleyici seçeneklerle kapsamlı olanaklara sahip stüdyo tipi daire çeşitlerinin yanı sıra bir, iki, üç ve dört yatak odalı daireleri ve çatı katı süitleri bulunuyor.

HEDEF GRUPLARIMIZI GÖZDEN GEÇİREREK; ÇEŞİTLİLİK KAZANDIRIYORUZ

Somerset Maslak İstanbul’da konaklamayı ağırlıklı olarak kimler tercih ediyor? Ağırlıklı olarak hangi pazarlardan talep görüyorsunuz?

Somerset Maslak İstanbul, Asya’nın en büyük gayrimenkul şirketlerinden biri olan CapitaLand üyesidir. CapitaLand, 30 yılı aşkın tecrübesiyle dünya lideri olarak misafirlerine hizmet sağlıyor. Ana müşteri segmentimiz iş için seyahat eden üst düzey misafirlerimiz, aileleri ve proje bazlı uzun konaklamalardır. Ancak günümüzdeki değişken ekonomi ve çevresel faktörler göz önüne alındığında, bizler de business mix ve hedef gruplarımızı gözden geçirerek, çeşitlilik kazandırıyoruz. Amacımız, ana hedefimiz olan uzun dönem konaklamalardan vazgeçmeden, kısa dönem konaklayacak iş insanlarını ve tatil amaçlı kalacak kişi ve aileleri de otelimizde ağırlamak.

OTEL DAİRELERİ KONSEPTİ İLE EVDEN UZAKTA EV HİSSİ YAŞATIYOR

Konuklarınızın sizi tercih etmesinde rol oynayan faktörler nelerdir?

Biz otel-servis sektöründe olanlar için en önemlisi kaliteli hizmettir ve misafirlere iyi hizmet verebilmek için sadık, tutkulu, dinamik, yenilikçi, kendini adamış, iyi eğitimli ve işe mutlu gelip mutlu giden bir ekibin olması gerekir. Bu açıdan da şanslı olduğumuzu söyleyebilirim. Konakladığı süre boyunca en iyi şekilde hizmet vermek üzere eğitilmiş bir ekibimiz var. Bu da konuklarımız için yeniden Somerset Maslak İstanbul’u tercih etmelerini sağlayan en önemli faktör. Ascott Grubu, rakiplerinden ayıran satış unsurlarını güvenlik, kişiselleştirilmiş hizmetler, uzun dönem konaklama servisi ve misafir programları olarak sayabiliriz. Ascott, otellerle kıyaslandığında benzersiz bir hizmet sunuyor. Biz işletmelerimizi otel daireleri olarak adlandırıyoruz. Evden uzakta ev hissi yaşatıyor konforlu ve güvenilir bir daire içerisinde otel hizmeti sunuyoruz. Misafirlerimiz, son teknolojiyle donatılmış ekipmanlı mutfaklara sahip mobilyalı ve son derece konforlu geniş odalarda, 1 aydan başlayan uzun dönem konaklamalar gerçekleştirebiliyorlar. Binalar ise en elverişli ve kilit bölgelerde seçiliyor ki, bu özellik misafirlerimiz için hayli önemli bir tercih kriteri.