İspanya’ya seyahat edecekler dikkat!

İspanya Turizm Sektöründe Yabancı Yatırımlar

Last Updated on 19 Ekim 2019 by Turizm Günlüğü

Dışişleri Bakanlığı İspanya’nın Katalonya Özerk Bölgesi’ne yönelik seyahat duyurusu yayımladı.

Pazartesi günü İspanya’da Yüksek Mahkeme’nin Katalonya’nın ayrılıktan yana olan dokuz siyasi liderine hapis kararı vermesinin ardından Katalonya’nın farklı yerlerinde ve Barcelona’da gösteriler başlamıştı.

Gösterilerin artmasıyla kentin önemli turizm merkezlerinden La Sagrada Familia Bazilikası’nın girişi kapatıldı. Barcelona Uluslararası Havalimanı’nda 57 uçak seferi iptal edildi.

Bu gelişmelerin ardından Dışişleri Bakanlığı yayımladığı seyahat uyarısında; “Önümüzdeki günler için bölgeye seyahat planı yapan vatandaşlarımızın zorunlu bir sebep bulunmadığı takdirde bu planlarını gözden geçirmeleri de yararlı olabilecektir” denildi.

İşte Dışişleri Bakanlığı’nın İspanya’nın Katalonya Özerk Bölgesi’ne seyahat edecek Türkiye Cumhuriyet vatandaşlarına yönelik yayımladığı seyahat uyarısı:

İSPANYA’NIN KATALUNYA ÖZERK BÖLGESİ’NE YÖNELİK SEYAHAT DUYURUSU / 18 EKİM 2019

İspanya’nın Katalunya Özerk Bölgesi’nde yaşanan gelişmelerle bağlantılı olarak, başta Barselona olmak üzere bölgede muhtelif protesto gösterileri ve kitlesel eylemler düzenlenmekte olup, bölgede yaşayan veya turist olarak gelmiş olan vatandaşlarımızın bu tür hareketliliklerden ve kalabalık gruplardan uzak durmaları, her halükarda bulundukları ortamlarda dikkatli hareket etmeleri tavsiye olunmaktadır. Önümüzdeki günler için bölgeye seyahat planı yapan vatandaşlarımızın zorunlu bir sebep bulunmadığı takdirde bu planlarını gözden geçirmeleri de yararlı olabilecektir.

Yol kapama, trafiği kesme gibi eylemler nedeniyle toplu taşıma dâhil kent içi ve şehirlerarası ulaşımda da aksamalar meydana gelmektedir. Özellikle Barselona Havaalanı’ndaki gösterilerin havaalanının işleyişini aksattığı, bazı uçuş ve tren seferlerinde gecikme ve iptallere yol açtığı dikkate alınmalıdır.

Vatandaşlarımızın Madrid Büyükelçiliğimizin ve Barselona Başkonsolosluğumuzun sosyal medya hesaplarını yakından takip etmesi yararlı olacaktır.