Lüks otel projelerinde Çakmak Yapı imzası

Last Updated on 28 Kasım 2019 by Yaşar Çelik

Birçok lüks ve üst segment otel projesine katkı sunan Çakmak Yapı’nın İş Geliştirme ve Dış Ticaret Yöneticisi Ayşe Çakmak Korzay ile markanın yer aldığı projeler ve Çakmak Yapı’nın tercih edilmesinin nedenlerini konuştuk.

Son yıllarda Türkiye’de lüks otel projelerinin sayısında önemli artış kaydedildi. Birçok ilde lüks ve üst segment otel projesi faaliyete geçti. İşte bu lüks ve üst segment projelerinin önemli bir kısmında imzası bulunan Çakmak Yapı’nın İş Geliştirme ve Dış Ticaret Yöneticisi Ayşe Çakmak Korzay ile Çakmak Yapı’nın destek verdiği ve katkıda bulunduğu otel projelerini konuştuk.

Farklı ürün gruplarından zengin marka yelpazesine sahip olan Çakmak Yapı, birçok otel projesine sunduğu katkı ile otellerde fark yarattı.

Çakmak Yapı’nın yer aldığı projeler hakkında bilgiler paylaşan Ayşe Korzay, otel projelerindeki son durum ve trendler hakkında da açıklamalarda bulundu.

İşte Çakmak Yapı İş Geliştirme ve Dış Ticaret Yöneticisi Ayşe Çakmak Korzay ile gerçekleştirdiğimiz kısa söyleşi:

Çakmak Yapı’nın son dönemde yer aldığı otel projeleri hangileridir?

Çakmak Yapı olarak yer aldığımız otel projeleri arasında Six Senses Kocatas Mansions, Maxx Royal Kemer, Voyage Belek, Holiday Inn Kadıköy, Cityloft Hotels İstanbul, Louise Ankara, Manna Boutique İstanbul ve Ajwa Hotel İstanbul yer alıyor.

Bu projelerde hangi ürün gruplarından hangi markalara yer verdiniz?

Uzun yıllardır Türkiye Distribütörü ve genel temsilcisi olduğumuz, Avrupa menşeli markalarımız ile hizmet verdik.

Projede yer alan mimari danışmanların seçimleri doğrultusunda ürün seçimleri yapıldı.

Biz de Çakmak Yapı olarak kendi satış ve tasarım danışmanlarımız ile birlikte, mimarların seçimlerine en doğru yönlendirmeleri yaparak çok keyifli projeler çıkardık.

Projelerde yer alan başlıca markalarımız;  

  • İngiltere’den ithal Samuel-Heath (banyo armatür grubu)
  • İspanya’dan ithal Tecnocemento (dekoratif sıva malzemesi)
  • Almanya’dan ithal Dornbracht (banyo armatür grubu)
  • İtalya’dan ithal Atlas Concorde(zemin&duvar seramikleri)
  • İspanya’dan ithal Ceramicas Aparici (zemin&duvar seramikleri)
  • İtalya’dan ithal Florim-Rex (zemin&duvar seramikleri)
  • İngiltere’den ithal Imperial Bathrooms (klasik vitrifiye, armatür grubu)
  • Almanya’dan ithal Kaldewei (çelik emaye küvet)

Çakmak Yapı’nın ürünleri bu projelerde neden tercih edildi?

30 yıla yaklaşan sektör tecrübemiz ile tanınan bir firma olmanın önemi büyük diye düşünüyorum.

Ayrıca satışını yaptığımız firmalar alanında uzmanlaşmış, yenilikçi, kalitesi dünya çapında bilinen, prestijli markalardır.

Servis, hizmet ve kalite anlayışımız çalıştığımız firmalar ile yıllardır örtüşmektedir.

Bu da bize Türkiye pazarında verdiği sözün arkasında duran, kaliteli ürün ve hizmet satışı yapan, güvenilir, yenilikçi firma özelliğini kazandırmıştır.

Bu doğrultuda üzerimize düşen görev olarak; projelerin tasarımlarına uygun ürünleri sunmak ve bütçelerini yakalamak kalıyor.

Elbette ithal ürün satışı özellikle projelerin ayırdığı bütçeler konusunda bizleri dönem dönem zorlasa da; bahsettiğim bu projelerde tasarım ve bütçeleri yakalayarak yer alma mutluluğunu yaşadık.

Turizm sektöründeki yatırımlar ve yenileme projeleri hakkındaki görüşleriniz…

Türkiye gerçek anlamda bir turizm cenneti… Özellikle son aylarda turizmin yeniden canlanması, elbette ki yeni yatırımları beraberinde getirmeye başladı.

5-10 yataklı yeni butik otel yatırımlarından, 3 bin küsur yataklı büyük grupların yenileme çalışmalarına kadar Türkiye ekonomisi için önemli rakamları konuşacağımız ciddi yatırımlar söz konusu…

Özellikle otel yenileme projeleri kapsamında; en önemli iki konu: bütçe ve zaman yönetimidir.

Bu noktada devletin yatırımcıya sunduğu ve sunmayı planladığı teşvik paketlerinin öneminin büyük olduğunu düşünüyorum.

Bunun dışında yine yatırım ve yenileme projeleri kapsamında; “doğa dostu” diye adlandırdığımız, doğal güzelliklerimizi koruyacak projeler ile gündemde olmanın öneminin gelecek nesillere aktarılacak turizm cenneti anlayışımız için çok önemli olduğuna inanıyorum.

Turizmdeki canlılık yapı sektörünü nasıl etkileyecek?

Turizmdeki canlılığın Türkiye ekonomisi içerisinde katkısı olmadığı bir sektör var mı diye bir düşündüm, inanın bulmak sanırım çok zor… Yapı sektörü ise turizmdeki canlılıktan payını alabilecek, şanslı sektörlerdendir. Özellikle otel projelerindeki yatırımları iyi değerlendirmek gerekiyor.

Bir otel dediğiniz yalnızca konaklama ve restoran bölümlerinden oluşmuyor. Otel yönetiminin kararı ile işletmesi otel dışındaki firmalara devredilen veya kiralanan mağazalar, cafe ve barlar, gece kulüpleri, spa salonları gibi çok çeşitli birimlere bölünüyor. Bu da yapı sektörü için proje içerisinde bir çok proje imkanı demek oluyor.

Örneğin biz Çakmak Yapı olarak; otel projelerini bu doğrultuda değerlendiriyoruz. Bütçeler kısıtlı, otelin oda veya genel mekanlarında seramik markalarımız ile yer alamadıysak, tasarım ve bütçesini yakalayabileceğimiz diğer alt projeleri takip etmeye çalışıyoruz. Bir projenin tüm odalarının banyo armatür grubu anlaşmasını yaparken, bir başka otel projesinin bar bölümünde yalnızca bir bar arkası özel tasarım ürün arayışına çözüm bulmuş olabiliyoruz. Bu da bize referans anlamında çok çeşitli alanlarda ismimizden söz ettirme şansı veriyor.


www.cakmak.net

+90 (216) 418 32 72

Fenerbahçe Mah. Cengiz Topel Sok. Humbaracı Apt. No:1/4 Kalamış Kadıköy 34726 İSTANBUL

SOSYAL MEDYA

Facebook

Instagram