Tansu Demir’den ittifak sinyali

Last Updated on 30 Kasım 2019 by Yaşar Çelik

TÜRSAB 24. Genel Kurulu kapsamında başkan adaylarından Yükselen TÜRSAB Platformu’nun Lideri Cüneyt Tansu Demir ikinci olarak kürsüye çıktı. İşte Cüneyt Tansu Demir’in konuşması…

Konuşmasına Türkiye turizm sektörünün bir kriz içerisinde olduğunu belirterek başlayan Cüneyt Tansu Demir; “mesleğimiz büyük bir tehdit altında. Thomas Cook’un batması bir milattır çünkü yaptığımız iş büyük bir erozyona uğramıştır. Hem booking sistemler hem de low cost firmalar bizim mesleğimizin altına bir dinamit gibi yer almaktadır. Sektör kötüye gidiyor. Haksız rekabet bir yandan sırtımıza biniyor. İnsanlar bu meslekten geçinemez hale geldi” dedi.

“BAŞKANI DEĞİL YÖNETİM ANLAYIŞINI DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Bu durumdayken tüzük gibi konuların konuşulmasının gereksiz olduğunu söyleyen Tansu Demir; “TÜRSAB, bizim çatı örgütümüz ne yapıyor. Eski yönetimle bugünkü yönetim aynı hale geldi. Biz başkanı değil yönetim anlayışını değiştireceğiz. Sistemi değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

“20 YILDIR FUAR DESTEĞİ ALAMIYORUZ”

Turizm ve ihracatın Türkiye ekonomisi için önemli olduğuna dikkat çeken Demir; “Turizm sektörü ülke ekonomisine önemli katkı sağlamasına rağmen 20 yıldır fuar desteği alamıyoruz. Seimizi duyuramıyoruz. Biz TÜRSAB’ı sendika haline yapısına kavuşturacağız. Hepinizin hakkını koruyacağız. Bunun için desteklerinizi istiyorum” dedi.

“Bizim yıllık gider maliyetlerimizi düşürmemiz lazım; bizim KDV’miz % 18, otelcileri % 8… Ülke gelirine, istihdama önemli katkı sağlayan en önemli sektör olmamıza rağmen fuar desteği alamayan tek sektörüz. Biz, bu kadar hayatı bir konumdayken bu desteği bile alamamışsak demek ki bizim çatı örgütümüzün yönetiminde bir aksaklık var.”

YÜKSELEN TÜRSAB OLARAK NE YAPACAĞIZ?

2015 yılında başlayan kırılma ve krizlerle önemli sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Tansu Demir; “sermaye birikimi yapamamış bir sektörden bahsediyoruz. Biz buna dur diyeceğiz. Biz amir memur pozisyonumuzu değiştireceğiz. TÜRSAB amir değil, bizim hizmetlimiz olacak. Bürokratik oligarşiyi yıkacağız” dedi.

YASA NEDEN ÇIKMADI?

“Yasa neden çıkmadı?” sorusunu yönelten Cüneyt Tansu Demir, Bakan Ersoy’un “kimsenin yasa kapsamından haberi yok” cümlesini hatırlattı ve “Sahiden kimsenin haberi yok” dedi.

TANSU DEMİR’DEN İTTİFAK SİNYALİ

Temel projelerinin arasında Proje Daire Başkanlığı ve Dijital Daire Başkanlığı’nın yapılandırılması olduğunu ifade eden Demir; “bizim çatı örgütümüz yarı kamu kuruluşu niteliğinde, doğru yönetildiği takdirde zorlukları aşacağımızı düşünüyorum, sektörümüz hak ettiği yere gelecek” ifadelerini kullandı.

Tansu Demir, konuşmasının sonunda “Geniş tabanlı, demokratik, yükselen, güçlü Tek Yürek TÜRSAB hayal ediyorum” diyerek; seçimde Davut Günaydın ile ittifak sinyali verdi.