Firuz Bağlıkaya TÜRSAB’ın 2020 stratejisini açıkladı!

TÜRSAB 24. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, 13. Travel Turkey İzmir Fuarı'nda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. / Fotoğraf: turizmgunlugu.com

Last Updated on 21 Ekim 2020 by Sahra Gülal

TÜRSAB 24. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimden sonra çok daha sıkı bir döneme girdiklerinin altını çizen Değişim Hareketi’nin Lideri ve TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, 13. Travel Turkey İzmir Fuarı’nda TÜRSAB’ın 2020 stratejisi hakkında bilgiler verdi.

TÜRSAB 24. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, önlerindeki üç senenin çok daha sıkı bir dönemi işaret ettiğini belirterek yönetim olarak rehavete kapılmayacaklarını ve yasa, TÜRSAB Rota, yol güzergâh belgesi, Turquality, rehber sorunu ve tüketici mahkemeleriyle ilgili bir sürü önemli gündem maddelerinin olduğunu vurguladı.

Özellikle TÜRSAB Rota, İstanbul’daki ulaşım sorunu ve 3618 sayılı yasanın öncelikli sırada olduğunu kaydeden Bağlıkaya, 13. Travel Turkey İzmir Fuarı’nda kendisine yöneltilen soruları şöyle yanıtladı:

“Mesleğimizin önündeki engelleri yavaş yavaş temizleyeceğiz!”

“Yasanın çıkmasıyla ilgili çalışmalarımız, uğraşlarımız devam edecek. TÜRSAB Rota’nın daha yaygın kullanımı, eğitimlerin devamı ve altyapısında varsa aksaklıkların düzeltilmesi, Rotanın tüm Türkiye’de kullanılması için çalışacağız. Biliyorsunuz ki İstanbul’da karayolları yol güzergah belgesiyle ilgili sıkıntılarımız devam ediyor. Belediye Başkanımızın verdiği söz doğrultusunda görüşmelerimize başladık. Bu konuyla ilgili de netice almaya çalışacağız. Ticaret Bakanlığı ile ilgili Turquality konusunda birtakım işlerimiz var. UKOME’lere seyahat acentelerinin kabulüyle ilgili Belediyeler Yasası’nda değişiklik için çalışmalarımız var. Tüketici Haklarıyla ilgili mahkemelerde TÜRSAB ve seyahat acenteleri temsil edilmiyor, bunlarla ilgili girişimlerimiz olacak. Yani mesleğimizi yapan arkadaşlarımızın önündeki engelleri yavaş yavaş temizlemek için geçen dönem başladığımız bu dönemde de artık bitirmeyi hedeflediğimiz konular var.

“Biz bir ‘Değişim Hareketiyiz!'”

Önümüzde üç sene bulunuyor. Artık öncelik sırasına göre tüm paydaşlarla birlikte daha sıkı bir dönemde çalışmak için hareket edeceğiz. Yönetimde de ciddi değişiklikler yaptık. Ama buradan ayrılan hiçbir arkadaşımız gönül kırgınlığıyla ayrılmadı. Birlikte çalışacağız. Biz bir ‘hareketiz’. Yola bir ‘değişim hareketi’ platformu olarak çıktık. Yarın ben olmadığımda bir başka arkadaşım aynı şekilde devam edecek. Bizde onların yanında olacağız. Sonuç olarak mesleğimizle ilgili iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz. Hedefimiz, amacımız bu…

Travel Turkey, Yunanistan’ın da dahil olduğu bir Ege Fuarı mı olacak?

Travel Turkey İzmir Fuarı’nın bir bölge fuarı olma konusunda çalışmalar yapmamız lazım. Aslında sadece İzmir değil Yunanistan’ın da dahil olduğu Ege’nin bir fuar olması gerekiyor. Böyle bir karar verilmiş değil, bu düşüncemizi ortağımız İZFAŞ ile henüz paylaşmadık. Bu düşüncemizi paylaşıp sonuçlandırmak istiyoruz. Bu fuarı Ege Fuarı haline getirirsek bölgede çok önemli bir fuar olacak. Ayrıca tarihiyle de ilgili bir değişiklik önergesi önerisini getirebiliriz. Yeni senenin içinde olan bir tarih yakalayabilirsek çok daha güzel olacağını düşünüyoruz. Fuar içeriğini geliştirme çalışmalarımızda devam ediyor.”

13. Travel Turkey İzmir Fuarı açılışından önemli başlıklar