Acentalar Uzakrota’da yeni pazarlama stratejilerini konuştu

Last Updated on 21 Ekim 2020 by Sahra Gülal

4 bin kişinin katılımıyla 3 salon 5 farklı sahnede Hilton Istanbul Bosphorus’da düzenlenen Uzakrota Travel Summit 2019 yoğun ilgiyle başladı. Bu yıl uluslararası yepyeni yüzleri ağırlayan etkinlikte şirketlerin geleceğin gezgin grupları için nasıl bir pazarlama strateji belirlemeleri gerektiğine dikkat çekildi. 

Emirates Seyahat Pazarlama Salonunda start alan oturumda Havayolu Endüstrisinin Dünya Ekonomisine Katkıları başlıklı panelde konuşan Emirates Havayolu Bulgaristan, Romanya ve Türkiye Genel Müdürü Bahar Birinci, havayolu endüstrisinin direkt ve dolaylı olarak ekonomiye olan katkısından bahsetti.

İlk panelin hemen ardından ‘Geleceğin Gezgin Grupları ve Pazarlama Stratejileri’ başlıklı panel başladı. Gezginlerin talep ve beklentilerinin her yıl değiştiğine ve bu değişimin sebebinin birçok farklı alanlardan kaynaklandığına değinilen panelde FEST Travel Ortağı ve Genel Müdürü Zekeriya Şen, Tourist Organization of Belgrade Direktörü Miodrag Popovic ve Tatilbudur.com CEO’su Onur Otruş merak edilenleri yanıtladı. İşte o dikkat çeken konuşmalar:

BİZİM İÇİN LÜKS DEMEK DENEYİM DEMEK!

FEST Travel Ortağı ve Genel Müdürü Zekeriya Şen: Biz bu işte keyif almaktan vazgeçmedik ve yaratıcılığı ön plana aldık. Benzersiz bir deneyimi keyif ve heyecan duyarak sunmaya çalışıyoruz. Bizim için lüks deneyim demek. Biz tutku, keyif ve heyecanla yola çıktık. Bu tutkuyla mükemmel deneyimler yaratmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda günceli ve bağlantılı sektörleri takip etmek gerekiyor. Bunların hepsini bir araya getirerek en doğruyu yaratmanız gerekiyor. Turizmde iyimser ve pozitif olmamız lazım ve en önemlisi bunu da müşterilerinize yansıtmanız lazım. Seyahat acentelerine tavsiyemiz gülümseyin ve mutlu olun.

“ARTIK TEMALARIMIZ VE SLOGANLARIMIZDA HİKAYE ANLATIYORUZ”

Tourist Organization of Belgrade Direktörü Miodrag Popovic: Biz Belgrad’ı yeniden icat ettik. Bu fırsatınız olduğunda istediğiniz imajı mantık ve realist çerçevede yaratabilirsiniz. Belgrad ‘özel ilgi’ çeken bir yer. Şehir ve destinasyon arasında bir yer. Şehrin konseptini paket olarak satıyoruz. İlgi çekme anlamında Türkiye ile benzer diyebiliriz ama yine de farklı bir konumumuz var. Belgrad’ı artık bir hikaye ile sunuyoruz. Temalarımız ve sloganlarımızda bu hikayeyi kullanıyoruz.

DOĞRU VERİLER PAZARLAMA STRATEJİNİZİ OLUMLU ETKİLER

Tatilbudur.com CEO’su Onur Otruş: Burada en önemli nokta müşteri. Müşterilerin satın alma deneyimleri şirketler için önemli. Elde edilen argümanların doğru bir şekilde tutulması gerekiyor. Veri teknolojisi size bir yol haritası sunar ve müşterilerinizin deneyimleri konusunda bir strateji oluşturmanızı sağlar. Müşteriyi tanımanız ve onunla uzun süreli bir ilişki hedeflemeniz gerekiyor. İnteraktif bir kontrol süreci yaratmanız lazım. Müşterilerin anlayışı değişiyor. Yeni nesil geliyor. Biz müşteri adına ‘ne keşfedebiliriz’ bunu araştırıyoruz. Bütün çabamız bizi seçen müşterilerimizi mutlu kılmaya çalışmak. Öte yandan online alanda içeriğinizin çok iyi olması lazım çünkü verdiğiniz tüm bilgilere tek bir tıkla ve deneyimlerle ulaşıyorlar. O açıdan sosyal medya değerlendirmeleri bu seçimlerde oldukça önemli. Çünkü müşterilerinizin rezervasyon yapıp yapmayacağını etkiliyor. Müşteri ilişkileri ve teknoloji tarafında çok iyi bir ekibimiz var. Bilgiyi doğru işleyen bir takımla çalışıyoruz. Bu da bu koşullar altında nasıl hayatta kalacağınızı belirleyen önemli bir faktör. İşimiz kolay değil bunu biliyoruz. Ancak yalnız değiliz.

Turizme yön verenlerin bir araya geldiği Uzakrota’nın Emirates Seyahat Pazarlama Salonunda sıradaki panel Toplantı Sektörü ve Küresel Stratejiler konusu ile Cemal Kızıltan’ın moderatörlüğünde Vista Tourism Gökhan Sunar ve Jolly Tur Mice Direktörü Serdar Söyler’in konuşmalarıyla devam etti. Panele ilişkin detaylar birazdan sizlerle…