Başbudak Köyü İlköğretim Okulu, gezileri için turizmcilerden destek bekliyor

Başbudak Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün'ü ziyaret etti.

Last Updated on 21 Ekim 2020 by Sahra Gülal

Erzincan’ın Tercan ilçesinde yer alan bir dağ köyü. 16 kişilik bir okul. Fedakar bir öğretmen ve bir okul çalışanı. Hayatlarında ilk kez sinemayla tanışan 16 ilkokul öğrencisinin paha biçilemez mutluluğu…

Evet! Burası Başbudak Köyü İlköğretim Okulu. 1, 2, 3 ve 4. sınıftan oluşan toplam 16 kişilik bir okul. 14 Ocak tarihinde okulun öğrencileri için Başbudak Köyü İlköğretim Okulu Müdür Yetkili Sınıf Öğretmeni Sema Nur Budak öncülüğünde ve okul çalışanı Bayram Çelik ile birlikte organize ediliyor ‘Memleketimizi Tanıyalım’ adlı gezi.

Hayalleri sinema izleyebilmek ve şehir merkezini görebilmek olan bu çocukların böylesine masum isteklerine sessiz kalamamış Sema öğretmenimiz. Hep birlikte Erzincan’ın merkezine gitmişler. Kalabalığın içinde onlarda şehirli oluvermişler. Gezip eğlenirken bir yandan da Erzincan’ın tarihine konuk olmuşlar. Ardından yapılan kazı çalışmaları sonucu tarihin en eski yerleşim yeri olarak gün yüzüne çıkarılan Göbeklitepe’nin (Geçtiğimiz yıl ülke genelinde ‘Göbeklitepe Yılı’ olarak ilan edilmesi ve Netflix başta olmak üzere pek çok dizi ve filmlere konu olması onlarında dikkatini çekmiş olmalı) konu edildiği Rafadan Tayfa 2: Göbeklitepe sinema filmine gitmişler.

#TGilekeşfet haber önerisi:

Başbudak Köyü İlköğretim Okulu Müdür Yetkili Sınıf Öğretmeni Sema Nur Budak ve öğrencileri

GEZİNİN DEVAM EDEBİLMESİ İÇİN DESTEK BEKLİYORLAR

Erzurum Köprüköy ilçesinde yine bir köy okulunda 5 yıl görev almasının ardından meslekteki 6’ncı yılını Başbudak Köyü İlköğretim Okulu’nda devam ettiren Sema öğretmen, bir okul yaptırmanın yanı sıra bulunduğu okulların fiziki şartlarını da daha iyi hale getirmek için var gücüyle çabalıyor. İlk kez organize ettiği ‘Memleketimizi Tanıyalım’ gezisinin devamının yapılabilmesi için destek bekliyor. Şayet beklenen destek gelirse Başbudak Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerinin ikinci durakları Ankara Anıtkabir olacak.

Meslekteki arkadaşlarına da seslenen Sema öğretmen, “Çocuklara mümkün olduğunca her şeyi gösterebilmek, ilklerini yaşamalarına vesile olmak hepimizin en büyük arzusu olmalı” diyor.

Sema öğretmen iletişim bilgileri: 0530 630 16 07 — Sbudak616@gmail.com

TÜRKÜLER EŞLİĞİNDE 150 KM YOLCULUK

Şimdi de ‘Memleketimizi Tanıyalım’ gezisinin detaylarını öğretmenimizden dinleyelim:

“‘Memleketimizi Tanıyalım’ adı altında çocuklarında hayatlarındaki birçok ilki yaşamaları için bir gezi hazırladık. Gezi günü gelmesini bekleyen öğrencilerimin heyecanı, merakı, sevinci paha biçilemezdi. 150 km’yi geride bırakıp Erzincan ilimizde ilklere yolculuk yaptık. Yolculuk esnasında çocuklara Erzincan’ın tarihini anlattık. Erzincan türküleri eşliğinde gezimizi bitirdik.

Tercan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Turan Işık ve Başbudak Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri

PAHA BİÇİLEMEZ BİR HEYECAN: “ÖĞRETMENİM AYAKLARIM TİTRİYOR”

İlk olarak Erzincan Park AVM’ye geldik. AVM’nin önünde bizi bekleyen Tercan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Turan Işık Bey’in eşliğinde çocuklarla kahvaltı yaptık. Daha sonra çocukların ilk defa sinema ile tanışmasına şahit olduk. Sinema katına yürüyen merdivenlerden çıkarken çocukların gülüşleri, çığlıkları, bir öğrencimin ise “Öğretmenim ayaklarım titriyor” deyişi çok başka bir duyguydu benim için. Sinema biletlerini, mısırlarımızı alarak sinema salonundaki yerimizi aldık. Rafadan Tayfa 2: Göbeklitepe filmini izledik. Daha sonra ilimizi gezip gördük. Tabii bu süreç içerisinde kalabalığın içinde tüm çocukların sakinliğine hayran oldum.

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün Budak Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerini makamında ağırladı.

“ÇOCUKLARIN COĞRAFYASI YOK”

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürümüz Aziz Gün bizleri makamına davet etti. Çocuklar ile tanışması, “çocukların coğrafyası yok” deyip tüm çocuklarımızın bu duyguları yaşamalarını görmelerini belirtti. Okumanın önemini bir kez daha vurgulayarak öğrencilerime kitap hediye etti. Daha sonra çocuklarla oradan ayrılarak bir restorana giderek hep birlikte güzel bir öğlen yemeği yedik. Anı heybemize hayatımıza eklemek istediğimiz; Mutluluğun resmini çizen oldu mu bilmem ama bir fotoğrafını çekelim diyerek fotoğrafçıya gidip tüm gülüşlerimizi, mutluluğumuzu bir kareye sığdırmaya çalıştık. Çıkan fotoğrafları öğrencilerime hediye etmeyi de ihmal etmedim. (:

Sinemaya gittiler. Birlikte yemek yediler. Erzincan İli Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı İbrahim Uğur Karakuş’u ziyaret ettiler.

“BİR ÇOCUK BİR GELECEK”

En son olarak “bir çocuk bir gelecek” diyerek bizlere destek olan değerli çocuk severler ile buluşup pastamızı kesip günü sonlandırdık. Erzincan’ın her yerinde Başbudak İlkokulu öğrencilerinin ilkleri ve gülüşleri kaldı. Her türlü desteği veren öğretmenin öğrencileri için ilettiği talebi geri çevirmeyen Erzincan İli Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı İbrahim Uğur Karakuş Bey’e de çok teşekkür ederim.”

Başbudak Köyü İlköğretim Okulu Müdür Yetkili Sınıf Öğretmeni Sema Nur Budak öncülüğünde ve okul çalışanı Bayram Çelik ile birlikte organize edilen ‘Memleketimizi Tanıyalım’ adlı geziden bir kare.

Sema öğretmen iletişim bilgileri: 0530 630 16 07 — Sbudak616@gmail.com