Skiathos Adası plajlarıyla bir numara oldu

Last Updated on 16 Ocak 2020 by Yaşar Çelik

Dünyaca ünlü seyahat dergisi Conde Nast Traveler’ın okuyucuları Yunanistan’ın İskados (Skiathos) Adası’nı 2019 yılının en güzel adası olarak seçti.

Seyahat dergisi Conde Nast Traveler’ın 600 binden fazla okuyucusunun katılımıyla gerçekleşen “Readers’ Choice Awards 2019” kapsamında Yunanistan’ın Skiathos Adası, 2019 yılının en güzel adası olarak belirlendi.

Etkileyici güzellikteki plajlarıyla ön plana çıkan Yunanistan’ın Skiathos Adası, egzotik sahilleriyle öne çıkan Seyşel Adaları ve Maldivleri geride bırakarak; “2019 Dünya’nın En Güzel Adaları” kategorisinde ilk sırada yer aldı.

Conde Nast Traveler okurları Ege Denizi’ndeki adayı 2019 yılı için dünyanın en iyi plajlarına sahip olan ada olarak belirledi.

Conde Nast Traveler, özellikle Koukounaries Plajı ve çam ormanları arasında yer alan Krassa Körfezi’ndeki Banana Beach’in Skiathos’un ilk sırada yer almasında önemli rol oynadığını belirtti. Skiathos Adası’ndaki bu iki nokta özellikle su sporları tutkunlarının ve gece eğlencelerini tercih eden gençlerin ilgisini çekiyor.

Conde Nast Traveler Readers’ Choice Awards 2019’da ilk 10’da yer alan adalar şu şekilde sıralandı:

  1. Skiathos / Yunanistan
  2. Culebra / Porto Riko
  3. Boracay / Filipinler
  4. Kiawah Adası / ABD
  5. Palau Adası
  6. Seyşeller Cumhuriyeti
  7. Hilton Head Adası / ABD
  8. Cook Adaları / Yeni Zelanda
  9. Whitsunday Adaları / Avustralya
  10. Anguilla Adası

Kaynak: Tornos News

Yunan Adaları’nı tercih edenler için yeni bir alternatif…