Çinli turist sayısında düşüş

Turizm ve konutta Çin hareketi yolda

Last Updated on 29 Ocak 2020 by Turizm Günlüğü

Çin’de görülen coronavirüs nedeniyle dünya genelinde tedbir amaçlı alınan seyahat engeli Kapadokya’yı da vurdu. Geçen yıl Ocak ayına kıyasla Çinli turist sayısında düşüş yaşadıklarını belirten turizmciler, yine de karamsar bir tablonun çizilmesine gerek olmadığını belirtti.

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ‘corona’ virüsünün yayılmasını engellemek amacıyla uçak seferlerinin iptal edilmesi, Nevşehir Kapadokya bölgesini de etkiledi. Şubat ayı için Kapadokya bölgesine gelmeyi planlayan Çinli turistlerin virüs nedeniyle rezervasyonlarını iptal ettirmesi üzerine turizmcilerden bir değerlendirme geldi.

“Karamsar olmaya gerek yok!”

TÜRSAB Kapadokya Temsil Kurumu Başkanı Talip Aldemir, konuyla ilgili “Umudumuz bir an önce bu tehlikeli virüse karşı bir aşının geliştirilerek, bu tehlikenin ortadan kalkmasıdır” derken, Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz ise geçtiğimiz yıl aynı dönemde Çinli turist sayısında yaşanan yoğunluğun bu dönemde düşmüş olmasını yine de olumsuz olarak değerlendirilemeyeceğini şöyle ifade etti:

“Şu anda o yoğunluğu göremiyoruz. Ancak, halen Çinliler Kapadokya’da ve Göreme’de azımsanmayacak düzeyde var. Hükümetimiz de bu anlamda özellikle havalimanlarında çok ciddi tedbirler aldı. Onun için çok karamsar olmaya gerek yok. Bölgemize yönelik rezervasyonlarda iptaller var ama bu çok yoğun değil.”

Coronavirus tehdidine karşı alınacak önlemler