Cruise gemisinde yeni gelişme! Bir Rusya vatandaşına coronavirus bulaştı

Diamond Princess

Last Updated on 17 Şubat 2020 by Turizm Günlüğü

Japonya’nın Yokohama limanında coronavirus şüphesiyle karantinaya alınan ve 3 bin 400 kişinin bulunduğu ‘Diamond Princess’ adlı lüks cruise gemisinde Rusya vatandaşı bir kadında virüs saptandığı açıklandı.

Rusya’nın Japonya Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada “Japon yetkililer tarafından Covid-19 tespiti için gemideki tüm yolcuların tabi tutulduğu tıbbi muayene sırasında, Rusya vatandaşı bir kadında coronavirus saptandı. Rus kadın en kısa zamanda hastaneye sevk edilerek, tedavi görecek”  denildi.

SON RAKAMLARLA 454 KİŞİ 

10 gün önce 41 yolcuda daha virüs tespit edilen gemide vaka sayısı son 24 saatte 61’e yükselmişti. Ancak yeni gelişmelerle ve Rusya vatandaşı bir kadında virüs saptanması üzerine bu sayı 99 yeni coronavirus vakası ile toplamda 454 kişiye çıktı.

Geçtiğimiz haftalarda neler yaşanmıştı?

En az iki hafta daha karantina altında tutulması beklenen gemideki yeni vakalar Japonya Sağlık Bakanı Katsunobu Kato tarafından açıklanmış Kato, hastalık semptomları gösteren ya da virüs saptanmış kişilerle yakın temasta bulanan 273 yolcuya yapılan testlerde 41 yeni vaka tespit ettiklerini duyurmuştu. Bu kişilerden 21’inin Japon vatandaşı olduğu belirtilirken virüs taşıyan yolcuların hastanelere sevk edildiği bildirilmişti.

İKİNCİ SIRADA JAPONYA VAR!

Son 24 saatte sayısı 61’e yükselen yeni vakalar, Çin’den sonra en fazla vakanın bu yolcu gemisinde tespit edilmesine neden olmuş, gemideki yeni vakalarla birlikte uzmanlar Japonya genelinde virüs taşıdığı tespit edilen kişilerin sayısının en az 80’e çıktığını belirtirken Sağlık Bakanı Katsunobu Kato’dan önemli bir açıklama gelmişti.

GEMİDEKİ VAKALAR NEDEN GENELE DAHİL EDİLMEDİ?

Kato, yaptığı açıklamada gemideki vakaları Japonya genelindeki vakalara katmadıklarını vurgulayarak ülkedeki vaka sayısını 21 olarak duyurmuştu. Japon yetkililerin bunu, salgının yayılmasını kontrol altına alabildiklerini göstermek için yaptığı düşünülüyor.

636 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Son verilere göre Çin’de coronavirus salgını nedeniyle ölenlerin sayısı 636’ya ulaşmış durumda. Ülke genelinde ise virüs kaptığı tespit edilen kişi sayısı 31 bin 161 olarak açıklandı.

Coronavirus ile ilgili rezervasyon iptalleri ve Türk turizmine etkisini, turizmcilerin değerlendirmelerini, uçuşlarını durduran havayollarını, virüse karşı alınacak önlemleri ve virüs salgınlarının sinema filmlerindeki yerini öğrenmek için:

Coronavirüs nedeniyle 30 bin rezervasyon iptal