İstanbul’dan kalkan uçakta coronavirus tespit edildi

Last Updated on 6 Mart 2020 by Turizm Günlüğü

İstanbul-Singapur uçuşu yapan THY uçağındaki bir yolcuda yeni tip coronavirus (Covid-19) tespit edildi.

Singapur Sağlık Bakanlığı, 3 Mart tarihinde Türkiye’den Singapur’a giden Türk Hava Yolları’na (THY) ait TK54 sefer sayılı uçağında yer alan bir yolcuda yapılan coronavirusü testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Singapur Ulaştıma Bakanlığı, şüphenilen yolcuya yapılan testin pozitif çıkması sonrası Türkiye’ye dönüş için planlanan TK55 sefer sayılı uçuşun da iptal edildiğini açıkladı. Bakanlık ayrıca, uçaktaki diğer yolcularla ve Türkiye büyükelçiliği ile temasa geçildiğini bildirdi.

İSTANBUL HAVALİMANI’NDA 22 DAKİKA KALDI

Habertürk’ün edindiği bilgilere göre coronavirüs tespit edilen yolcu  İstanbul Havalimanı’nın transit yolcularından biriydi. Londra’dan İstanbul Havalimanı’na gelen yolcu buradan transit uçuşla Singapur’a hareket etti. İstanbul Havalimanı’nda toplam 22 dakika kaldığı öğrenilen yolcunun, havalimanının büyüklüğü düşünüldüğünde bu süre zarfında sadece uçağından inerek diğer uçuşuna yetiştiği tahmin ediliyor.

Virüse bağlı ölüm vakasının yaşanmadığı Singapur’da bugüne kadar 112 kişide Coronavirus tespit edilmiş ancak enfekte kişilerin önemli bir kısmı hastalığı atlatarak tutuldukları hastanelerden taburcu edilmişti.