İşte Kanal İstanbul için yapılan ilk ihaleye katılan firmalar…

Kanal İstanbul Projesi

Last Updated on 26 Mart 2020 by Turizm Günlüğü

Kanal İstanbul projesi kapsamında kalan tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin rekonstrüksiyon projeleri için ihale gerçekleşti.

Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen “Kanal İstanbul Etki Alanındaki Tarihi Odabaşı ve Tarihi Dursunköy Köprüleri” ihalesi için teklifler alındı.

5 FİRMA KATILDI

Toplamda 5 firmanın katıldığı ihalede Artuklu Mimarlık’ın teklifi geçersiz sayılırken, Mukarnas Mimarlık 500 bin lira, Hasan Fehmi Şahin 550 bin lira, Safir Jeoteknik 507 bin lira, Altıparmak Mimarlık 408 bin lira teklif etti.

EKREM İMAMOĞLU’NDAN ELEŞTİRİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, ihaleyi eleştirdi.

İmamoğlu, “Bugün bir köprü yıkıp, yapmak mı iş; yoksa, evde gelecek kaygısına düşmüş milyonlarca insana destek olmak mı? … Adını, vallahi ben koyamıyorum, lütfen siz koyun” açıklamasında bulundu.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarının ardından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı konuya ilişkin bir basın açıklaması yayımladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın internet sitesinde yayımladığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“… Türkiye Cumhuriyeti, salgın ile mücadele ederken üretim ve yatırımları da yapabilecek güçtedir.

Kanal İstanbul projesi ile ilgili çalışmalar da elbette devam etmekte olup, bugün proje ihalesi yapılan iki tarihi köprünün taşınması veya yerinde korunması işi de önceden belirlenmiş bir sürecin bir parçasıdır.

Ülkemizin salgınla mücadele ettiği bu dönemde yatırım ve üretimin durdurulmasının istenmesi, yapılan bir proje ihalesi üzerinden siyasi fırsatçılık yapmak, milletimize koronavirüsten daha çok zarar vermektedir.”