Tatil harcamaları süpermarketlere gitti

Kredi Kartında Yeni Dönem

Last Updated on 30 Mart 2020 by Yaşar Çelik

Merkez Bankası (MB) Başkan Yardımcısı Oğuzhan Özbaş, seyahat harcaması dışında tüketimde belirgin bir düşüş olmadığını, kartla harcamalarda süpermarket harcamaları belirgin bir şekilde artarken, havayoluyla ulaşım harcamalarında düşüş görüldüğünü dile getirdi. 

MB Başkan Yardımcısı Oğuzhan Özbaş sözlerine şöyle devam etti: “Salgının yurt içi iktisadi faaliyet üzerindeki etkilerine baktığımızda mart ayıyla birlikte öncelikle dış ticaret, turizm, taşımacılık ve bağlantılı sektörlerin etkilenmeye başladığını görüyoruz. Ocak-şubat aylarındaki güçlü seyir nedeniyle ilk çeyrek genelinde yüksek oranlı büyüme bekliyoruz.”

TATİL HARCAMALARI SÜPERMARKETLERE KAYDI

Özbaş, bu ayın ilk 15 gününde kartla harcamalarda süpermarket harcamalarının belirgin bir şekilde artarken, havayoluyla ulaşım harcamalarında düşüş görüldüğünü dile getirdi.

Özbaş, seyahat harcamaları dışında tüketimde henüz belirgin bir zayıflama sinyali almadıklarını vurguladı.

Merkez Bankası (MB) Başkan Yardımcısı Oğuzhan Özbaş, son olarak: “Salgının yayılma hızının düşmesiyle birlikte Türkiye ekonomisinin hızla toparlanmaya başlayacağını göreceğiz. Yapılan bazı kötümser tahminlerin aksine bizim tahminlerimiz büyüme rakamlarında dramatik bir düşüşe işaret etmiyor. Türkiye ekonomisi, dinamik yapısıyla bu süreci göreceli olarak en az hasarla ve kısa sürede atlatan ekonomilerden biri olacaktır.” dedi.