Türkiye’nin gözde 9 İslami Oteli

Side’de hizmet veren Selge Beach Resort & Spa, denize sıfır konumda.

Last Updated on 4 Nisan 2020 by Turizm Günlüğü

Son yılların en çok rağbet gören tesis seçenekleri arasında yer alan İslami oteller, muhafazakar ailelere özel hizmetleri ile ön plana çıkıyor. İslami aile yapısının hassasiyeti çerçevesinde, sınırsız bir eğlence deneyimi hedefleyen bu tesisler, Türkiye’nin en güzel noktalarına konumlanarak keyifli bir tatil için kapılarını aralıyor.

İslami oteller, sunduğu konsept dahilinde açık büfe olanaklarla konuklarına özel lezzet deneyimleri yaşatırken, bu yemeklerin tamamı helal ürünlerden seçilmektedir. Bu tesislerde alkol satışı ve servisi bulunmamaktadır. Bir diğer yandan tesis içerisine alkollü içecekler sokmak da yasaktır. Havuz ve plaj olanaklarında da fark yaratan İslami oteller, bay ve bayan ayrı alanları ile konfor sağlamaktadır. Bazı tesislerde karma bölümler de bulunurken, bu alanlarda bayanların haşema giymesi istenmektedir. Tüm havuz bölümlerine konumlandırılmış çocuk havuzları ise kız çocuklarının anneleri, erkek çocuklarınınsa babaları ile eğlenebilmesine olanak sunmaktadır. Eğlence ve SPA deneyimlerinde de bay – bayan ayrı hizmet veren bu tesisler, mahremiyetinizi gözetirken, size eğlenme ve dinlenme olanağı sunmaktadır. Siz de bu yıl tatili tercihinizi İslami otellerden yana kullanmak isterseniz, otelleri.net sizler için ülkemizin bu alanda hizmet veren en özel tesisleri hakkında detaylı bilgi sunmaktadır.

Her Şey Dahil Hizmet Sunan Birbirinden Güzel İslami Oteller

Mahremiyetinize önem veren bir tesis seçerken, bir tatilden beklentilerinizi karşılayacak en güzel otelleri incelemeniz gerekmektedir. Seçeceğiniz tesisin sunduğu konseptin beklentilerinizi karşılıyor olması büyük önem taşımaktadır. Her öğünde açık büfe hizmet almak isteyen ve gün boyu en özel içecek ve yiyecekleri sınırsızca tatmak isteyenlerin tercihi ise her şey dahil hizmet veren İslami otellerden yana olmaktadır. Bu konsepte sahip tesislerde de helal ürünler sunulmakta ve alkol servisi yapılmamaktadır.

Türkiye’nin en güzel tatil beldelerinden Side’de hizmet veren Selge Beach Resort & Spa, denize sıfır konumda, ailenizle birlikte hem konforlu hem de eğlenceli bir tatil geçirmenize olanak sunmaktadır. Kadın ve erkekler için ayrı yüzme havuzları, SPA alanları ve bu bölümlerde kafelerin bulunduğu tesis, tüm ailenizle bir arada olacağınız karma bölümleriyle de hizmet vermektedir. Denize sıfır konumuyla da keyifli bir deneyim yaşamanıza olanak sunan otelde, çocukları da ebeveynlerinin yanında ayrıcalıklı bir dünya beklemektedir.

Antalya’nın doğa harikası Kaş’ta yer alan Green Blue Hotel & Spa Patara, Türkiye’nin en dikkat çeken İslami otelleri arasında yer almaktadır. Bay ve bayanlar için özel olarak tasarlanmış 2 adet havuzun hizmet verdiği tesiste, bu havuz alanlarının yanında çocuk bölümleri de bulunmaktadır. SPA olanakları ile ruhen ve bedenen dinlenirken rahat edeceğiniz otelde, Patara Plajı’nın olanaklarından da yararlanmanız mümkündür.

Eğlencenin adresi Alanya’da muhafazakar ailelere ait bir dünya yaratan Elvin Deluxe Hotel, modern mimarisi ve lüks hizmetleri ile dikkat çekmektedir. Bayanlara özel 3 adet, erkekler içinse 2 adet havuza sahip tesiste, sakin bir yüzme deneyiminin yanı sıra su kaydırakları ile hem yetişkin hem de çocuklar eğlenceli anlar yaşamaktadır. Denize sıfır konumlanan tesis, özel plajında karma hizmet verirken, dileyen bayanlar haşema ile Alanya’nın masmavi denizinde serinleyebilmektedir.

Yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da yoğun talep gören Modern Saraylar Halal Hotel & Spa, Antalya’nın en çok tercih edilen İslami otellerinden biridir. Bayanlar için özel havuz olanaklarının yanı sıra plajın da bulunduğu tesiste, bu alanlarda fotoğraf çekimi yasaklanmış ve misafirlerin konforu sağlanmıştır. Erkek misafirler ve çocuklar için de ayrıcalıklı hizmetleri ile ön plana çıkan tesis, özel lezzetleriyle de ön plana çıkmaktadır.

Şifa Bulacağınız İslami Termal Oteller

Tatilini sağlığına katkıda bulunarak geçirmek isteyen ya da şifalı sularla tedavi seçeneklerini denemek isteyen konuklarını ağırlayan termal oteller bünyesinde, muhafazakar ailelere yönelik olanaklarıyla ön plana çıkan tesisler yer almaktadır. Termal suyu ile sağlık hizmetlerinde ön plana çıkan şehirlere konumlanmış olan bu tesisler, eğlence hizmetleriyle de dikkat çekmektedir.

Yalova’da yemyeşil bir ormana karşı unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabileceğiniz Erdilli Termal Otel, sağlığınızı size geri verecek özellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Kapalı termal havuzlarında bay – bayan ayrı hizmet veren tesis, eğlence amaçlı 1 adet açık yüzme havuzuna da sahiptir. Yarım pansiyon konseptinde sabah kahvaltılarını ve akşam yemeklerini açık büfe şeklinde sunan tesiste, termal havuz olanaklarına ek olarak doktor kontrolünde tedaviye yönelik özel kürler de uygulanmaktadır.

Termal turizmin başkenti Afyon’da hizmet veren Korel Thermal Resort Clinic Spa, muhafazakar ailelerin konforuna yönelik özel hizmetlerini şifalı suyu ile buluşturmaktadır. Bay bayan termal havuzlarının yanı sıra tanı ve tedavi üniteleri ile doktorlar eşliğinde özel terapilerin uygulandığı tesis, çocuklar ve yetişkinler için eğlenceli aktivite seçenekleri ve animasyon şovlarıyla da dikkat çekmektedir.

Yalova Armutlu’nun olduğu kadar Türkiye’nin de en büyük termal tesisleri arasında yer alan İhlas Armutlu Tatil Köyü, sağlığın ve eğlencenin sınırsızca yaşandığı bir yaşam alanına sahiptir. Geniş alanı, bay ve bayan ayrı eğlence havuzları ve plajı ile unutulmaz tatillere imza atan tesis, termal terapi havuzları, özel kürleri, doktorları ve çok daha fazlası ile kendinizi hiç hissetmediğiniz kadar dinç ve sağlıklı hissetmeniz için en doğru adrestir.

Dört Mevsim Hizmet Veren En Lüks İslami Oteller

Yaz tatillerinin yanı sıra şehir gezilerinde ya da kayak tatillerinde tercih edebileceğiniz İslami oteller bulunmaktadır. Bu tesislerin bazılarında bayan bay ayrı eğlence ya da sağlık hizmetleri ön plana çıkarken, bazılarında ise helal mutfak ve alkolsüz bar gibi seçenekler yer almaktadır. Keyifli bir şehir tatilinde konfor bulurken, tükettiği gıdaların İslami şartlara uygunluğundan emin olmak ve kış tatillerinde mahremiyetine önem veren tesisleri tercih etmek isteyenler için bu oteller en uygun seçenekler olacaktır.

Türkiye’nin en popüler kayak merkezi Uludağ’da hizmet veren Bof Hotels Uludağ Ski & Convention Resort, yalnızca muhafazakar ailelere değil, tüm ailelere hitap eden bir tesis olmakla birlikte, sunduğu özel olanakları ile mahremiyetinize saygı duymaktadır. 18 ayrı pistte unutulmaz bir kayak tatili geçirmenize olanak sunan tesiste açık ve kapalı yüzme havuzları genel kullanıma açıkken, alkolsüz her şey dahil hizmeti ve bay bayan ayrı SPA merkezi size ve ailenize konfor sağlamaktadır.

İstanbul’un merkezi noktalarından Bağcılar’da hizmet veren Retaj Royale İstanbul Hotel’de yemek seçenekleri ile İslami koşullara uyan tesisler arasında yer almaktadır. Yerli ve yabancı konuklarına hizmet veren tesis, karma alanlara sahip olmakla birlikte, talep eden konuklarına günün tüm öğünlerinde yüzde 100 güvenilir helal büfe seçeneği sunmaktadır.

İslami Otelleri Neden Tercih Etmeliyim?

Türkiye’nin dört bir yanında farklı tatil amaçları ile tercih edilen İslami oteller, son dönemde büyük bir ihtiyacın karşılanmasını sağlamaktadır. Tatili boyunca bay bayan ayrı alanlarda rahatça eğlenmek isteyen konuklar için özel olarak tasarlanmış olan bu tesisler, karma alanlarında haşema giyme şartı ile muhafazakar ailelere avantaj sağlamaktadır. Turistik bölgelerde hizmet veren otellerin büyük bir bölümünde havuzlardan ve plajdan haşema ile faydalanmanın yasak olması göz önünde bulundurulduğunda bu durum dikkat çeken bir özelliktir. Bir diğer yandan İslami otellerin mutfaklarından seçilen ürünlerin tamamen helal olması gönül rahatlığıyla dilediğiniz yemeği tadabilmenize olanak sunmaktadır. Bu tesislerde kesinlikle alkol bulunmaması ise İslami değerlere önem veren konuklar için büyük bir rahatlık sağlamaktadır. Sadece Türkiye’den değil, diğer İslami ülkelerden de yoğun ziyaret alan Türkiye’deki İslami Oteller ülke turizminin parlayan yıldızlarıdır.