Antalya corona sürecinden başarıyla çıkacak

Last Updated on 10 Nisan 2020 by Turizm Günlüğü

Anadolu Hastaneleri Grubu İcra Kurulu üyesi Dr. Terkan Demir, turizmin başkenti Antalya’da coronavirus salgını sürecinde yaşanan gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bir ülkenin veya bölgenin başarılı bir turizm destinasyonu olmasının en önemli parametrelerden biri de ilgili bölgelerdeki sağlık hizmeti kalitesidir. Özellikle belli bir yaşın üzerinde kronik hastalıkları bulunanlar ve çocuklu aileler için belki de tatil bölgesi tercihindeki en önemli nokta budur.

Antalya körfezinin yıllar içinde gelişerek bir turizm markası haline gelmesinde kaliteli oteller ve emsalsiz servis kalitesine sahip olmasının yanında, modern, güvenilir ve kapsamlı sağlık hizmeti veren sağlık kuruluşlarının payı yadsınamaz.

7 HASTANEYİ HİZMETE AÇTI

Bu bağlamda Antalya’da çok önemli adımlar atılıyor. Bunlardan bir tanesi de1993 yılından beri Antalya halkı ve turizmine hizmet veren Anadolu hastanelerinin corona virüs mücadelesinde 7 hastanesini hizmete açarak katkı sağlaması oldu.

Anadolu Hastaneleri Grubu İcra Kurulu üyesi Dr. Terkan Demir, “27 yıllık tecrübesi ile Anadolu hastaneleri bölgeye gelen turistlere en kaliteli sağlık hizmetini, en üstün teknoloji ve tecrübeli kadrolarla vermeye başarı ile sürdürmektedir” dedi.

Bütün dünyanın zor bir süreçten geçtiğine değinen Demir, “Korona virüsü kaynaklı olağanüstü bir süreçten geçtiğimiz bugünlerde özel hastane olmasının yanı sıra Anadolu Hastaneleri büyük bir sorumluluk üslenerek 7 hastanesi, yüzlerce uzman doktoru ve binlerce sağlık personeli ile Antalya halkına kapılarını açmış ve neredeyse yüzyılda bir görülen böylesi bir salgında hiçbir ticari kaygı taşımadan ve büyük riskler alarak, konsantrasyonunu ve enerjisini tamamen Antalya halkının sağlığına odaklamıştır” dedi.

Dr. Terkan Demir sözlerini “Yaklaşık 2 bin kişilik sağlık ordusunun yarattığı sinerji ve Antalya halkının duyduğu güven ile bu zorlu dönemi atlatacağımıza ve oldukça başarılı ve kontrollü yönetilen Antalya, corona sürecinin en önemli paydaşlarından biri olacağımıza inancımız tamdır” diyerek sürdürdü.