Accor Hotels kârının %25’ini corona sürecini atlamaya tahsis edecek

Last Updated on 13 Nisan 2020 by Turizm Günlüğü

Accor Otel Grubu, tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında çalışanlarına, ortaklarına ve topluma destek vermek amacıyla “ALL Heartist” fonunu hayata geçirdi. Bu süreçte fona ayrılan bütçe ile mali zorluklar yaşayan çalışanlar, iş ortakları, sağlık profesyonelleri ve krize yönelik dayanışma girişimleri desteklenecek.

Fransa merkezli Avrupa’nın en önde gelen otel zinciri Accor Otel Grubu, dünya nüfusunun yarısından fazlasını etkileyen yeni tip corona virüs (Covid- 19) salgınıyla mücadele kapsamında kaynak ve zaman sağlayarak ve lokalden küresele uzanan ağına erişim sağlama fırsatı sunarak “All Heartist” isimli bir fon oluşturdu.

Fon, corona virüs salgınıyla mücadele kapsamında mali sıkıntılar ve zorluklar yaşayan çalışanlarına, ortaklarına ve dayanışma girişiminde bulunan sivil toplum kuruluşlarına destek verecek. Accor Otel Grubu’nun bu girişimi, grubun ve hissedarlarının gelecekteki ihtiyaçları planlarken mevcut sağlık krizine yönelik küresel dayanışma girişimlerine anlamlı ve önemli bir katkı sağlamayı hedefliyor.

Accor planlanan kar payının % 25’ini (70 milyon Avro) corona virüs (Covid-19) sürecini atlatmak amacı ile “ALL Heartist Fonu”na tahsis edecek.

Accor Otel Grubu, oluşturulan fonla 300 bin çalışanından yeterli sosyal güvenlik veya sağlık sigortası olmayanlar için COVID-19 ile ilgili hastane masraflarını ödemeyi taahhüt edecek. “All Heartist” fonu vaka bazında, büyük mali sıkıntı çeken ücretsiz izinli çalışanları; vaka bazında, mali zorluklarla karşılaşan bireysel ortakları destekleyecek.

Bunun yanı sıra “All Heartist” fonu ile dayanışma girişimleri ön safhada çalışan sağlık profesyonelleri ve kar amacı gütmeyen organizasyonları desteklemek için de uygulanacak.

Accor Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Sébastien Bazin, “All Heartist” Fonu hakkında şunları söyledi: 

Başkalarını samimiyetle karşılamak, korumak ve ilgilenmek, yaptığımız işin tam kalbindedir. Durumun büyüklüğü ve aciliyeti ışığında, değerlerimiz ve taahhütlerimizin ruhu ile anında ve anlamlı bir şekilde hareket etmeye karar verdik. Bu etkili hareketle, kriz sırasında cesaretle, başkalarını düşünen herkese dayanışma ve şükranlarımızı ifade etmek istiyoruz. Yönetim Kurulu adına ise grubun ana hissedarlarına teşekkür ediyorum. Onlar olmasaydı, “ALL Heartist Fonu” mümkün olmazdı.”