İşte THY’nin normalleşme uçuş takvimi

Last Updated on 6 Mayıs 2020 by Turizm Günlüğü

Türk Hava Yolları (THY) uçuş yasaklarının sonlanması sonrası dönem için Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan uçuş planlama taslağı hazırladı.

Salgın nedeniyle iç hat uçuşlarını 20 Mayıs, dış hat uçuşlarını ise 28 Mayıs’a kadar durduran THY, hazırladığı taslağa göre iç hat uçuşlarını Haziran’da başlatmayı, dış hat uçuşlarını ise kademeli olarak düzenlemeyi amaçlıyor.

THY’nin yurt içi uçuş planı

YURT İÇİ PLANLAMASI

Haziran ayında yurt içinde tüm meydanlara uçulmaya devam edilmesi ve ilk etapta normal durumda planlı seferlerin yüzde 60 oranında icra edilmesi öngörülüyor.

THY’nin Haziran ayı yurt dışı uçuş planı

HAZİRAN’DA YURT DIŞINDA 19 ÜLKE

Üç aylık periyotta düzenlenen uçuş planlamasına göre, yurt dışında 19 ülke ve 23 noktaya haftalık 75 frekans uçuş planlandı.

Kanada’da Toronto, Kazakistan’da Almatı, Afganistan’da Kabil, Japonya’da Tokyo, Çin’de Şanghay, Güney Kore’de Seul, Singapur, Danimarka’da Kopenhag, İsveç’te Stockholm, Norveç’te Oslo, Almanya’da Frankfurt, Berlin, Düsseldorf ve Münih, Avusturya’da Viyana, Hollanda’da Amsterdam, Belçika’da Brüksel, Beyaz Rusya’da Minsk, Gürcistan’da Tiflis, Lübnan’da Beyrut, Kuveyt ve İsrail’de Tel-Aviv seferleri icra edilecek.

THY’nin Temmuz ayı yurt dışı uçuş planı

TEMMUZ VE AĞUSTOS’TA UÇUŞ NOKTASINI ARTTIRACAK

THY, Temmuz ve Ağustos’ta ise uçuşlarını arttırmayı amaçlıyor. THY, Temmuz’da 74 ülke ve 103 noktada haftalık 572 frekans, Ağustos’ta 98 ülke 160 noktada 937 frekans uçuş planlıyor.

Eylül ayında ise 99 ülke, 166 noktada haftalık 989 frekans uçuş planlaması öngörülüyor.

THY’nin Ağustos ayı yurt dışı uçuş planı
THY’nin Eylül ayı yurt dışı uçuş planı