Havayolu firmalarının ardından havalimanı da iflas bayrağı açtı

Last Updated on 6 Mayıs 2020 by Turizm Günlüğü

Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki Zhuliany Havalimanı’nı kiralayan “Master Avia” şirketi mali yardım talebinde bulundu.

Master Avia CEO’su Oleg Levçenko tarafından üst düzey siyasi yöneticilere gönderilen mektupta, destek verilmediği takdirde havalimanı operasyonlarını durdurmak zorunda kalacaklarını ve iflas başvurusunda bulunacaklarını belirtti.

Kyiv Zhuliany Havalimanı olarak da bilinen Kiev Uluslararası Havaalanı’nı kurtarmak için şirket ilk olarak 27 Mart’ta hükümetle temasa geçmişti.

Ukrhaber.com’un aktardığı habere göre Master Avia yönetimi kurtarma paketi kapsamında aşağıdaki taleplerde bulundu:

Aylık 22 milyonluk UAH (Ukrayna Grivnası) geri ödemesiz finansal yardım. Bu finansal yardım, Master Avia ve havaalanı çalışanlarının ücretlerini ödeme ve havalimanının karantina sonrası açılması da dahil olmak üzere, yolcu akışı ayda 20 bin kişiye ulaşana kadar havaalanını çalışır durumda tutmak için kullanılacak.

Uçuşların askıya alınması sırasında uçuşlar açısından “Kiev Zhuliany Havalimanı” havaalanına getirilen kısıtlamaları kaldırılması. Şu anda, özellikle ticari uçuşlar ve tahliye uçuşları için Borispol Havalimanı tercih ediliyor.

Yolcu akışını yeniden sağlamak için 1.5-2 yıl boyunca havayollarına indirim sağlamak üzere yolcu başına 15 $’lık sübvansiyon.

Asgari faizle ve uzun vadede 28 milyon $ tutarında bir kredinin yeniden finansmanı konusunda yardım.