Bakan Ersoy: 70 ülkeye mektup yazdık ve telefon diplomasisine başladık

Last Updated on 16 Mayıs 2020 by Turizm Günlüğü

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, NTV’de yayınlanan “Merih Ak ile Turizm Özel” programının canlı yayın konuğu oldu. Bakan Ersoy turizmde normalleşme sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, NTV kanalında canlı yayın konuğu olduğu program kapsamında, coronavirus sonrasındaki süreçte hayata geçirilen uygulamalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Ersoy, yaşanacak gelişmeler doğrultusunda belirlenen tarihlerin öne çekilebileceğini belirtti.

İÇ TURİZM İÇİN TARİH: 28 MAYIS

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bir terslik olmazsa 28 Mayıs gibi iç turizm hareketiyle inşallah turizm başlar” açıklamasında bulundu.

Bakan Ersoy, “verilere göre de yurt içi uçuşların mayıs sonunda başlayabileceğini” söyledi.

Bakan Ersoy’un açıklamalarında öne çıkan satırbaşları ise şöyle:

  • Her krizden bir şey öğreniyoruz; ders çıkartıyoruz.
  • Geçen sene kurduğumuz Türkiye Turizm Tanıtım Ajansı (TGA) ve önceki tanıtımlar virüs sonrası çıkışımızı hızlandıracak. Yoğun turist gelen ülkelerdeki gelişmeleri izliyoruz.
  • 2020’de çok ciddi bir büyüme hedeflerimiz vardı. İlk iki aylık rakamlar beklentilerimizn çok üzerindeydi.
  • İçeride ilk başta Mayıs sonunda iç turizm hareketi başlar 28 Mayıs gibi… Haziran ayı ortalarından itibaren de dış turizm hareketlerinin başlayacağına inanıyorum.
  • Post-virus dönemi için sorun tanıtım değil…  Güvenlik algısını sağlamak gerekiyor bunun için sertifikasyon programını başlattık.
  • Öncelikle turist almaya hazır hale gelmeliyiz. Ülkelerle karşılıklı olarak anlaşmaya varmak lazım. Bunun için sertifikasyon çalışmaları sonrasında üçüncü adım olarak; biz 70’den fazla ülkeye mektup yazdık ve niyet mektubunu gönderdik.
  • Ardından telefon diplomasisini başlattık. Bu mektupta ülkemizdeki mevcut koşullar, alınan önlem ve tedbirler ve sertifikasyon kriterleri de yer alıyordu.
  • Türkiye çok hazırlıklı şu anda.