Oteller yeni normale nasıl hazırlanmalı?

Last Updated on 16 Mayıs 2020 by Yaşar Çelik

Virüs dünya çapında farklı ilerlediğinden, bazı ülkeler için kısıtlamaların diğerlerine göre daha uzun süre kalması gerekecektir. Hükümetler, bölgelerin veya eyaletlerin ziyaretçileri ne zaman ve ne kadar hızlı bir şekilde yeniden açıp açacaklarına karar vermelerine izin veriyorsa, ülkeler içinde bile farklılıklar olabilir.

Seyahatin tekrar mümkün olacağından şüphe olmasa da, yeni gereksinimler olacaktır. Neye benzeyeceklerinden hala emin değiller, ancak COVID-19 için bağışıklık kanıtı (veya varsa aşılama kanıtı), varışta zorunlu test ve / veya karantinaya alma (Hong Kong gibi ülkelerde zaten uygulanmış olabilir) ve Güney Kore.

Bu, seyahatlerin artan bir maliyet ve yük ile birlikte gelen bu seyahat gereksinimlerine tabi olmayacağı için, önce iç seyahatin toplanacağı anlamına gelir.

Değiştirilebilecek bir diğer husus, gezginlerin seyahatler sırasında esneklik hakkında nasıl düşündükleri. Mülkünüzün katı bir iptal politikası varsa, şimdi daha esnek seçenekler eklemek için iyi bir zamandır (muhtemelen ek bir ücret karşılığında).

Oteller COVID-19 Sonrası İş İçin Nasıl Hazırlanabilir?

Talebin ne zaman ve nasıl toparlanacağını söylemek hala imkansız, ancak gerçekleştiğinde hazır olmak önemlidir. Bu kadar uzun süre evde kaldıktan sonra insanlar dışarı çıkmak ve kendilerini tedavi etmek isteyeceklerdir. Ancak, konukların farklı ihtiyaç ve beklentilere sahip olacağını ve otelinizin Corona geçirmez olup olmadığı konusunda endişeleriniz veya endişeleriniz olabileceğini unutmayın.

İlk intikam gezginlerine ve artan konuk akışına hazırlanmak için otelinizin mevcut kapalı kalma süresini kullanmanın beş yolu.

1. Konukları ve Personeli Güvende Tutmak için Yaptıklarınızı Vurgulayın

Artan hijyen önlemleri, COVID-19 krizinden hemen sonra yolcuların öncelik listelerinde yüksek olacaktır. Bunu ciddiye aldığınızı göstermek için, konuklara sıhhi bir ortam sağlamak için ne yaptığınızı söyleyin.

İntikam yolcularını çekmek için personel eğitimi, ortak alanları ne sıklıkta sterilize ettiğinizi ve tesis içindeki herkesi el yıkama kurallarına uymaya teşvik etmek için posterleri kullandığınızla ilgili ayrıntıları paylaşın. İntikam yolculuğu yapan misafirleri otelinize çekmek için web sitenizde ve sosyal medya kanallarınızda bu bilgileri kolayca bulun ve misafirlerin kendilerini rahat hissetmeleri için varış öncesi e-postalarında iletin.

2. İş Sağlığı ve Güvenliği Etrafına İnşa Edilen Hizmetler

İnsanların sağlığına daha önce baktıklarında, bir fiyat etiketi ile gelse bile, sağlık ve güvenlikleri etrafında inşa edilen ürün ve hizmetlere daha fazla ilgi göstereceklerdir.

Oda servisi kahvaltı daha çekici hale geldi, çünkü konuklar kahvaltı salonunda kalabalıkları önlemek için izin verir. Bu nedenle ücretli bir yükseltme olarak sunmak sadece F&B gelirini artırmakla kalmaz, aynı zamanda konuklara daha rahat oldukları bir seçenek sunar.

Maskeleri ve el dezenfektanını odadaki özelliğinizin bir parçası haline getirebilir veya yan gelir sağlamak için ücretli bir eklenti olarak sunabilirsiniz. Dezenfekte edilmiş araçlarda havaalanı transferleri gibi diğer hizmetler, konukları ek gelir elde etmekle rahat hissetme fırsatını birleştirmenin bir başka yoludur.

3. Unutulmaz Bir Deneyim Yaratın

Kilitlenmeler ve seyahat yasakları nedeniyle evde işbirliği yapıldıktan sonra, birçok insan özgürlüklerini geri almaya hazırdır. Diğerleri bu süre zarfında daha fazla stres ve daha fazla iş yükü ile karşı karşıya kaldılar (sağlık hizmetlerini ve diğer temel çalışanları düşünün) ve sonunda zor kazanılan bir mola verebilecekler. Şımarık bir intikam seyahatini hak ediyorlar. Bir otelci olarak, bu konuklara hayal ettikleri her şeyi ve daha fazlasını vermeniz gerekir. İşte bu konuda iki yol.

Konukları süslü bir akşam yemeğine veya ekstra bir spa tedavisine teşvik etmeye davet eden ‘kendinizi şımartın paketleri’ sunun. Konukların eğlenceli eklentilerle kalışlarını özelleştirmelerine izin vermek sadece sizinle daha fazla vakit geçirmelerine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda ortalama konuk harcamasını da artırır.

Deneyimli bir otelci olarak, kişiselleştirilmiş ve özenli hizmetin her zaman önemli olduğunu bilirsiniz. Ama şu anda daha da kritik. Seyahat eden ilk intikam vay canına, onlar büyük deneyimlerini paylaşmak ve başkaları da tekrar seyahat için ilham kaynağı olacak.

4. Konuk Başına Ortalama Harcamaya Odaklanma

Doluluk oranlarının korona öncesi seviyelere dönmesi biraz zaman alacaktır, bu nedenle yatırım getirisi ve ortalama konuk harcamasına odaklanmak otelinizin krizden sonra gelişmesini sağlayacaktır.

En karlı rezervasyonlarınızın hangi OTA veya acenteden geldiğini öğrenerek başlayın.

Önceki İçerikTurizm sektöründeki olumsuz çalışma şartlarının sektöre etkisi
Sonraki İçerikBakan Ersoy: 70 ülkeye mektup yazdık ve telefon diplomasisine başladık
Selçuk Kuttaş
1958 yılında doktor bir ailenin çocuğu olarak Burdur'da doğdu. Lise öğrenimini 1975 senesinde İzmir Özel Fatih Kolejinde tamamladıktan sonra, üniversite eğitiminin Ön Lisans kısmını Turizm ve Otel Operasyonları üzerine 1980 senesinde Londra'da bulunan Middlesex Üniversitesinde takdirname ile tamamladı. 1983 yılında ise yine aynı üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği üzerine Lisans tahsilini başarı ile tamamladı.1983 senesinde Middlesex Üniversitesinde İşletme üzerine yüksek lisans diplomasına devam etti. 1986 yılında Türkiye'de Divan İstanbul oteli ile otelcilik sektörüne giriş yapan Selçuk KUTTAŞ, Hilton International Ankara, swisotel The Bosphorus Istanbul, Hyatt Regency Istanbul & Hyatt Regency Baku , Princess Otelleri ve diğer otel grupları ile çalıştıktan sonra 2012 senesinde, beş yıl görev yaptığı Dedeman Hotels & Resorts International'dan ''Otel Genel Müdürü'' ünvanı ile emekli oldu. Kariyeri boyunca Yeditepe Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Swissotel Eğitim Merkezi ve Vatel International Business School Tourism & Hotel Management'da tam zamanlı ve ders saati ücretli ''Öğretim Görevlisi'' olarak çalıştı. KUTTAŞ çok iyi derecede İngilizce ve orta seviyede Fransızca bilmektedir. İngiltere'de bulunan Otel İşletmeciliği Enstitüsünün (Institute of Hospitality) üst düzey üyesidir. Aynı zamanda merkezi Antalya'da bulunan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneğinin de (POYD) üyesidir. Selçuk KUTTAŞ evli ve bir kız çocuğu sahibidir.