Ankara’dan AB’ye seyahat kısıtlaması tepkisi

Dışişleri Bakanlığı

Last Updated on 1 Temmuz 2020 by Turizm Günlüğü

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, AB’nin seyahat kısıtlamaları kaldırılan ülkeler arasına Türkiye’nin alınmamasına tepki gösterdi. Bakanlık sözcüsü, kararın “objektif kriterlerle verilmediğini” belirtti.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi’nin, coronavirus salgını sebebiyle üçüncü ülkelerden Schengen bölgesine gelenler için uyguladığı seyahat kısıtlaması ile ilgili listeden Türkiye’yi çıkarmaması Ankara tarafından tepkiyle karşılandı.

Deutsche Welle Türkçe’nin aktardığı habere göre Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, konuyla ilgili bir soruya verdiği yanıtta, Türkiye’nin Brüksel’in aldığı bu kararla ilgili olarak hayal kırıklığı içinde olduğunu bildirdi.

Coronavirus salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye’nin aldığı önlemler, yaptığı çalışmalar ve başarılarının ortada olduğunu ifade eden Aksoy, “Başta Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve uluslararası toplum tarafından örnek olarak gösterilen bu başarının dikkate alınması ve kararın objektif kriterler temelinde verilmesi gerekirdi” dedi.

Türkiye’nin salgın döneminde uluslararası toplumla da örnek bir dayanışma içinde bulunduğunu belirten bakanlık sözcüsü, bu çerçevede Avrupa kurumlarıyla tam ve şeffaf bilgi paylaşımına ve iş birliğine devam edileceğini ifade etti. Aksoy, Türkiye’nin yapılan bu yanlışlığın en kısa sürede düzeltilmesini beklediğini vurguladı.