İşte keşfetmek için 4 günün yeteceği Kurban Bayramı rotaları

Avrupa’nın en büyülü 10 adası

Last Updated on 23 Temmuz 2020 by Yaşar Çelik

Coronavirus ile birlikte aylardır eve kapanan seyahat severler için 4,5 gün sürecek Kurban Bayramı tatili kapıda. Bu tatil fırsatını değerlendirebileceğiniz 9 bayram rotası sizin için derlendi. 

Son yıllarda yaz sezonuna denk gelen ve bize de biraz olsun şehirden kaçıp, şöyle keyifli bir tatil yapma imkanı sunan Kurban Bayramı tatili, bu yıl Arife günü ile birlikte toplamda 4,5 gün sürecek. 30 Temmuz Perşembe Arife günü ile başlayan bayram, 3 Ağustos Pazartesi sona erecek. Neredekal.com seyahat editörleri de bu 4,5 günlük tatilde size bazı rota alternatifleri hazırladı.

İşte keşfetmek için yalnızca 4 günün yeteceği Kurban Bayramı rotaları:

1 – Bozcaada

Bozcaada ülkemizin en eşsiz tatil rotalarından biri. Butik otelleri, sevimli dükkanları, buz gibi denizi ve bağ evleri ile şirin mi şirin bu ada, konaklama alternatiflerinin fazlalığı bakımından da tatilcilerin gözdesi olmayı başarıyor. Bozcaada’da 4 gün ne mi yapılır? Gününüzü plajda değerlendirdikten sonra gün batımı için Polente Feneri’ni ziyaret edebilir, balık restoranlarında yemek yiyebilir, bir gününüzü şarap tadımına ayırabilir, Bozcaada Kalesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Adanın en popüler plajlarından Ayazma Plajı’nı görmeden dönmemenizi tavsiye ederiz.

2 – Mazı

Bodrum ilçe merkezine araçla yaklaşık 45 dakikalık bir uzaklıkta konumlanan ve bünyesindeki 8 koy ile sahip olduğumuz eşsiz köylerden biridir Mazı. Daha çok kafa dinlemek isteyenlere hitap eden köyde çoğunlukla pansiyon ve apartlar hizmet veriyor. Tatilciler ise bir kısmı doğa içinde bir kısmı ise denize sıfır konumda yer alan bu işletmelerde bol bol dinlenebiliyor. Tabi Mazı’ya gelip de Bodrum’u günübirlik ziyaret etmeden olmuyor. Mazı’yı ziyaret etmek için sebep arıyorsanız Bodrum’un Az Bilinen Cenneti Mazı’yı Keşfetmek İçin 7 Sebep yazımıza göz atabilirsiniz.

3 – Sokakağzı

4 günlük tatili şüphesiz en iyi değerlendirebileceğiniz yerlerden biri de Assos-Sokakağzı’dır. Zaten sakinliğiyle bilinen Assos’un güzel noktalarından biri olan Sokakağzı, doğasıyla büyülemeyi başarıyor. Burada tatilcileri öyle kalabalık ve popüler tatil beldelerinde olduğu gibi sabahın ilk ışıklarına kadar eğlence beklemiyor. Sokakağzı’na gelen tatilciler günlerini bol bol deniz, kum ve güneşle geçiriyor. Akşam saatlerinde ise deniz kenarında sıralanan balık restoranları günü bitirmek için en güzel alternatiflerden biri oluyor. Ziyaretçiler konaklama için kamping, pansiyon ve otel seçeneklerini değerlendiriyor.

4 – Kayaköy

Fethiye’de yer alan ve terk edildiği için “hayalet şehir” olarak anılan Kayaköy, içinde kocaman bir tarih barındırıyor. Önceden Likya Uygarlığı’nın yerleşim yeri olan köy, sonra Rumlara en son ise Türklere ev sahipliği yapmış. Ancak sonunda hepten terk edilmiş. Muhteşem bir manzaraya sahip olan köyü keşfetmek ayrı bir keyif veriyor. Buradaki genelde butik otellerden oluşan konaklama birimleri ise konfor dolu bir konaklama hizmeti sunuyor. Deniz için genellikle yakınlarındaki Soğuksu Koyu ve 7 km uzaklıktaki Gemiler Koyu tercih ediliyor. Ayrıca bölgedeki butik otellerin büyük bir kısmında yüzme havuzu bulunuyor.

5 – Yeni Bademli

Gökçeada merkezine 4 km uzaklıkta yer alan Yeni Bademli, adada konaklamak için en sık tercih edilen destinasyonlardan biri. Çoğunlukla pansiyon ve apart otel bulunan köyde evler kendi dokusunu bozmadan restore edilerek tesis haline getirilmiş. Köyün en avantajlı yanı ise yaklaşık 5-10 dakikalık yürüme mesafesiyle ülkemizin ilk su altı milli parkı sınırları içerisinde yer alan meşhur Yıldızkoy’a ulaşılabiliyor olması. Köyde hizmet veren otellerin konseptleri ise içinizi ısıtmaya yetiyor.

6 – Patara

Yaklaşık 12 km uzunluğa sahip plajı ile Patara, Kaş’ta konaklamak için tercih edilebilecek keyifli duraklardan biri. İsmini bünyesindeki Patara Antik Kenti’nden alan plaj, tatilciler tarafından gerek günübirlik gerek konaklama için sıklıkla ziyaret ediliyor. Plajda denizin ve güneşin tadını çıkarmanın yanı sıra buraya gelip de mutlaka görmeniz gereken yerler ise Patara Antik Kenti ve Patara Kum Tepeleri oluyor. Özellikle plaj ve kum tepeleri bölgede gün batımını izleyebileceğiniz en keyifli yerlerden biri.

7 – Çökertme

Muğla-Milas’a bağlı bir belde olan Çökertme, izole tatilcilerin favorisi olmaya aday. Daha çok sessizliğin adresi olarak tanımlayabileceğimiz Çökertme, huzur dolu bir deniz tatili hayalini kuranlara hitap ediyor. Günü deniz kenarındaki manzaralı restoranlarda bitiren ziyaretçiler, ertesi günkü planlarını yine plajda geçirmek üzerine yapıyor. İşte Çökertme’de tatilcileri böylesine sakin bir Kurban Bayramı tatili bekliyor. Çökertme otelleri ise gerek konumları gerek fiyatları ile sizleri memnun edecek gibi görünüyor.

8 – Eski Foça

İzmir’in sahil beldelerinden biri olan Eski Foça, mimarisi özenle korunmuş taş evleri ve masmavi deniziyle Ege seyahatlerinin gözdesi. Yeni Foça’ya göre çok daha nostaljik bir havaya sahip olan Eski Foça’da gerek keşfedilecek yerler gerek birbirinden güzel plajlar ile ziyaretçilerin sıkılması söz konusu bile değil. Bizim ise Foça tatilinizi çok daha unutulmaz hale getirecek bazı önerilerimiz var. Buraya gelip de Akdeniz foklarını görebileceğiniz Siren Kayaklıkları’nın dahil olduğu bir tekne turuna katılmadan, belde plajlarını keşfetmeden, Seyirtepe ve yel değirmenlerinde gün batımı izlemeden dönmeyin.

9 – Söğüt Köyü

Marmaris’in şirin köylerinden biri olan Söğüt, köy evleri ve deniz kıyısındaki butik işletmeleri ile tatilcilere huzur dolu günler vadediyor. Köyün yüksek kısımlarında muhteşem bir gün batımı görülürken, sahil kısmı birçok konaklama birimine ev sahipliği yapıyor. Bölgenin denizi ise tüm berraklığıyla size en güzel yaz tatillerinizden birini yaşatıyor. Huzur depolamak için gidilebilecek en uygun beldelerden biri olan Söğüt’e gelmişken Serçe Limanı’nı, Bozburun’u, Çiftlik Koyu’nu mutlaka planınıza dahil edin. Sahildeki restoranlarda ise bir akşam yemeği yemeden sakın dönmeyin, bizden söylemesi.