Türkiye turlarında testten vazgeçti!

Bentour Reisen CEO'su Deniz Uğur

Last Updated on 6 Ağustos 2020 by Yaşar Çelik

Alman hükümetinin Türkiye’de en sevilen turistik bölgeleri için seyahat uyarısını kaldırma kararı sektörde büyük sevinçle karşıladı. Tur operatörü Bentour Reisen de hükümetlerin bu adımından sonra gelecekteki rezervasyonlarında Covid-19 test uygulamasını kaldıracağını duyurdu.

Alman Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya istinaden Bentour Reisen CEO’su Deniz Uğur, “Bu bizim zaten uzun zamandır gördüklerimizi teyit ediyor. Türkiye’nin geliştirmiş olduğu kapsamlı önlemler ile güvenlik tedbirlerinin artık dikkate alınması güzel” diye konuştu. Uğur açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bentour Reisen, haftalar önce Türkiye’ye seyahatleri mümkün kılan ilk operatör oldu. Konuklarına ilave güvenlik sağlamak için, Türkiye seyahat uzmanı olan Bentour Reisen rezervasyonlarına Covid-19 testini entegre etmişti.

Biz böyle bir testin gelecekteki seyahatler için temel bir gereklilik olacağını öngördüğümüz için önlem aldık. Henüz daha herhangi bir resmi seçenek mevcut olmadan önce, misafirlerimize en hızlı şekilde Korona testi uygulama imkânını sunduk. Artık hem Türkiye’de hem de Almanya’daki tüm büyük havaalanlarında Covid-19 testinin uygulama olanakları gittikçe artmakta çünkü artık bu testler seyahat etmenin bir parçası haline gelmiştir.

Hükümetlerin artık bu alanda başı çektiğini ve güvenli seyahat için temel ön koşul olan düzenlemeleri oluşturduklarını memnuniyetle karşılıyoruz. Testlerin sorunsuz bir şekilde yapılmasını sağlamak için bunu tekrar resmi kuruluşlara güvenle teslim ediyoruz. Bu nedenle Bentour Reisen olarak rezervasyonlarımıza entegre etmiş olduğumuz Korona-19 test uygulamasını artık gelecekteki rezervasyonlarımıza uygulamaktan vazgeçiyoruz.

Önümüzde ki haftadan itibaren (rezervasyon tarihi 10/08/2020 itibaren) yapılacak olan tüm rezervasyonlara Bentour Reisen Korona-19 test uygulamasını artık entegre etmeyecektir. Belirtilen tarihe kadar yapılmış olan tüm rezervasyonlar için ücretsiz Korona-19 testi geçerliliğini elbette korumaktadır.”