Müftüoğlu’ndan Bodrum değerlendirmesi: Durum korkutucu

Last Updated on 24 Ağustos 2020 by Turizm Günlüğü

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu Bodrum gözlemlerini yazdı. Müftüoğlu, değerlendirmeleri sonrasında “Durum korkutucu, hatta felaket boyutlarında!” açıklamasında bulundu.

Hürriyet köşe yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü yazısında Bodrum’da uygulanan sosyal mesafe kuralları ve maske kullanımı alanında kendi gözlem ve değerlendirmelerini aktardı.

“Durum korkutucu. Hatta felaket boyutlarında” diyen Müftüoğlu, “İşi daha da ileri taşıyanlar, saygısızlık noktasına götürenler bile var” dedi.

Osman Müftüoğlu bugünkü köşesinde şu satırlara yer verdi:

“Maske teftişinden çıkardığım net sonuç şu: Durum korkutucu. Hatta felaket boyutlarında. Maske takmama konusunda herkesin bir direnç nedeni, bir sebebi, bir bahanesi var. Kimi sıkıldığından, bunaldığından, kimi işe yaradığına inanmadığından, kimi de aşırı sıcaktan şikayet edip maskesini takmıyor. İşi daha da ileri taşıyanlar, “saygısızlık noktası”na götürenler bile var. Mesela Bodrum’da akşam yemeği için gittiğimiz bir restoranda “maskesini boynunda taşıyan” garsona niye maske takmadığını sorduğumuzda hiç çekinmeden masada oturan bizlere “Siz niye takmıyorsunuz!” yanıtını verebildi. Özetle, durum vahim.