Sabiha Gökçen’den Almanya’ya seyahat edeceklere önemli uyarı!

Last Updated on 25 Ağustos 2020 by Yaşar Çelik

Covid-19 önlemleri kapsamında ara verdiği faaliyetlerine 1 Haziran’da yeniden başlayan Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Almanya’ya gidecek yolcular için önemli bir uyarı yapıldı.

Sabiha Gökçen’in resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşılan duyuruda “Almanya’ya gitmeden önce terminalimizde PCR testi yaptıracak olan yolcularımızın dikkatine!

  • PCR testi sonuçları, test numunesinin alındığı saatten itibaren 48 saat geçerlidir.
  • 2 yaş üzerindeki çocukların test yaptırması gerekmektedir.
  • Test ücreti 250 TL olup, ilgili ödeme işlemi havalimanımızdaki PCR test merkezinde bulunan vezneye nakit ya da kredi kartı ile yapılabilmektedir” ifadeleri yer aldı.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 33 yurt içi ve 45 yurt dışı olmak üzere toplamda 78 ayrı noktaya olan uçuşlarına devam ediyor.

BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sabiha Gökçen Havalimanı PCR Test Merkezi Hakkında

Test ücreti 250 TL olup, T.C. vatandaşı misafirlerimiz ilgili ödemelerini aşağıda yer alan banka hesabına EFT ya da havale yaparak ödeyebilirler. T.C. vatandaşı olmayan misafirlerimiz test merkezinde bulunan ödeme noktasına ödemelerini yapabilirler. Test sonuçlarının alınması en az 6 saat sürdüğü için uçuşu olan yolcularımızın terminale gelişlerini buna göre ayarlamaları önem arz etmektedir.

BANKA BİLGİLERİ
Alıcı: Halk Sağlık Genel Müdürlüğü
Halk Bankası Ankara Kurumsal Şubesi nezdinde bulunan
TR70 0001 2009 4520 0005 0000 41 IBAN Nolu Hesabı

T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü web sitesi altındaki Yurt Dışına Çıkışlarda Gideceği Ülke Tarafından PCR Testi İstenen Kişilere Yapılacak Test Uygulamaları” hakkındaki içeriğe erişmek için https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/haberler/yurt-disi-cikislarinda-test-islemleri.html

İl Sağlık Müdürlükleri tarafından yetkilendirilmiş Covid-19 tanı laboratuvarlarına https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/haberler/yetkilendirilmis-covi-d-19-tani-laboratuvarlari.html linkinden ulaşabilirsiniz.

https://twitter.com/SabihaGokcen/status/1296808110041047042