Antalya’da Rus turist sayısı 15 günde Ağustos’u geçti

Bayram Tatili İçin Bütçenizi Zorlamayacak En Ucuz 5 Tatil Bölgesi
Antalya Konyaaltı Plajı / Bayram Tatili İçin Bütçenizi Zorlamayacak En Ucuz 5 Tatil Bölgesi

Last Updated on 16 Eylül 2020 by Yaşar Çelik

Rus turistlerin Türkiye’de ilk ayak bastıkları destinasyonların başında gelen Antalya’da Ağustos ayında gelen 225 bin Rus turist rakamı Eylül ayının sadece 15 günlük sürecinde aynı sayıya ulaştı. Rus trafiğinin Kasım’a kadar uzaması bekleniyor.

Başta Rusya olmak üzere BDT ülkelerinden Antalya’ya gelen turist sayısında hareketlilik yaşanmaya devam ediyor. 1 Haziran’daki normalleşme süreciyle birlikte tesislerin yeniden faaliyete girmesi ardından uçuş yasaklarının kademeli olarak kaldırılması Antalya’nın turizm sezonuna olumlu yansıdı.

Rezervasyonlar umut verici

Ağustos ayına göre Eylül ayı rezervasyonlarının çok daha iyi gittiğini belirten sektör temsilcileri, özellikle Rusya ve Ukrayna olmak üzere BDT ülkelerinden gelen yoğun talebin sezonu Kasım ayına kadar uzatabileceği görüşünde.

Yılda yaklaşık 15 milyon turist ağırlayan bir şehir olan Antalya, pandemiden dolayı tatil tercihlerini geciktiren Rus turistlerin yine ilk tercihi oldu.

Rusların bu sene yıl sonunda Antalya trafiğinin yüzde 50’sini teşkil etmesi bekleniyor. Bu da geçen senelerde yüzde 35’lerde olan bir ülke için ciddi artış demek. Bu nedenle kararlarını olumlu anlamda değiştiren ve Türkiye’ye yönelen Rus turistler, Antalya turizminin bu yılki verilerini tatmin edici rakamlara ulaştıracak gibi duruyor.

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Eylül ayının ilk yarısında Antalya’ye yönelik uçuş ve yolcu sayılarına ilişkin son detayları değerlendirdi. Okumak için bkz: Antalya’da Eylül, Ağustos gibi

Ruslar Antalya için sezonu uzattı