Rusya’da iç turizm için rekor beklentisi

İkinci Vatandaşlık Alan Rusların Sayısı

Last Updated on 28 Eylül 2020 by Turizm Günlüğü

Rusya Tur Operatörleri Birliği sonbaharda Rus tatil beldelerine daha fazla turist beklendiğini açıkladı.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), sonbaharda yurt içi tatil beldelerine gelen turist sayısının geçen yılki rakamları yüzde 20-30 aşacağını belirtti. Bununla birlikte, COVID-19 vakalarındaki artışın bu beklentinin gerçekleşmesini engelleyebileceği ifade edildi.

REKOR ARTIŞ BEKLENTİSİ

Gazetem.ru’nun haberine göre, ATOR Başkan Yardımcısı İlya Umanskiy yaptığı açıklamada “Sonbaharda talepte geçen yıla göre bir artış, hatta bu yıl rekor seviyede bir artış bekliyoruz. Bu artışın yüzde 20-30 olmasını tahmin ediyoruz. Artışın temel nedeni şüphesiz kapalı sınırlardır” ifadelerine yer verdi.

EKİM AYI BELİRLEYİCİ OLACAK

İlya Umanskiy son günlerdeki coronavirus vakalarındaki artışı göz önüne alarak “Pandemi nedeniyle, durum belirsizliğini koruyor. Şimdiye kadar, turizm sektörü yeni kısıtlayıcı önlemlerin alınmasını beklemiyoruz. Vaka artışının sektörü etkilemeyeceğini ve büyük ölçekli kısıtlamalar olmayacağını umuyoruz. Ancak hiçbir şey göz ardı edilemez. Önümüzdeki ay bu açıdan belirleyici olacak” şeklinde konuştu.

Rusya Federal Turizm Ajansı Rosturizm, Kırım ve Kuban’daki tatil köyleri gibi yerlerde rezervasyon hacminin yüzde 70-80’i aştığını bildirdi.