Hükümetler geç kaldı… Havacılık devi sert düşüşte!

Last Updated on 23 Ekim 2020 by Turizm Günlüğü

British Airways’in de aralarında yer aldığı dünya havacılık devlerinden International Airlines Group (IAG), 2020 yılının üçüncü çeyreğinde gelirlerinde yüzde 83’lük düşüşü yaşadı.

British Airways’in sahibi olan dünya havacılık devlerinden International Airlines Group (IAG), pandemi sürecinde 2020 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 83’lük bir gelir düşüşü yaşadı.

Geçen yıl 7.3 milyar Euro olan grubun toplam geliri, 1.2 ila 1.3 milyar Euro’ya düştü. Sonuçta, geçen yılın aynı dönemindeki 1.4 milyar Avro’luk kâra kıyasla bu yıl 1.3 milyar Euro işletme zararı ile karşılaşıldı.

YOLCU SAYISI NE KADAR AZALDI?

Diğer yandan grubun yolcu trafiği, bu dönemde yüzde 88 azaldı ve yük faktörü de 38.8 puan azalarak yüzde 48.9 oldu.

Bu durumda IAG Grubu mevcut çevrenin yüksek belirsizliğine yanıt olarak, dördüncü çeyrek kapasitesini 2019’un aynı dönemine göre yüzde 30’unu geçmemesini planlıyor. Sonuç olarak, Grup artık mali yılının son üç ayında işletme faaliyetlerinden kaynaklanan net nakit akışları açısından başabaş noktasına ulaşmayı beklemiyor.

IAG DURUMU NASIL YORUMLADI?

IAG Grubu’ndan mali verilere ilişkin yapılan değerlendirmede şunlar ifade edildi:

“Yerel kısıtlamalardaki artış ve COVID-19 karantina gereksinimlerinin artan bir şekilde yolcularda yarattığı kaygı ve azalma da dahil olmak üzere, birçok Avrupa hükümeti tarafından ikinci bir COVID-19 dalgasına yanıt olarak uygulanan ek önlemler nedeniyle, yakın zamandaki genel rezervasyonlar önceden beklendiği gibi gelişemedi.”

HÜKÜMETLER GEÇ Mİ KALIYOR?

British Airways, Aer Lingus, Iberia ve Vueling’in dahil olduğu grup açıklamasında şu gerçeğin da altını çizdi:

“Aynı zamanda, karantina dönemlerinin yerini alacak ve ayrılma öncesi testler ve hava koridoru düzenlemeleri gibi müşterinin rezervasyon ve seyahat güvenini artıracak şekilde tasarlanan girişimler, hükümetler tarafından beklendiği kadar çabuk benimsenmedi.”

Kaynak: Turizmdatabank