Rusya’da Türkiye charter uçuşları askıya alınacak mı?

Pegas Touristik BDT Ülkeleri Koordinatörü Orhan Sancar

Last Updated on 6 Kasım 2020 by Yaşar Çelik

Pegas Touristik BDT Ülkeleri Koordinatörü Orhan Sancar’dan Rusya pazarında yaşanan gelişmelere ve son duruma ilişkin değerlendirmeler…

“Rusya’da Türkiye charter uçuşlarının askıya alınacağına ilişkin” söylemler bir süredir gündemde… Bunlar gerçeği yansıtıyor mu yoksa söylentiden ibaret mi?

Rusya pazarında yaşanan gelişmeleri ve son durumu Pegas Touristik BDT Ülkeleri Koordinatörü Orhan Sancar’a sorduk.

Orhan Sancar’ın Rusya pazarına yönelik son değerlendirmeleri şu şekilde:

“VAKA ARTIŞINDAN TÜRKİYE SORUMLU TUTULMAYA ÇALIŞILDI”

“Yaz döneminin bitmesiyle Rusya’da artan COVID-19 vakalarının kaynakları, sorgulanmaya başladı. Bu dönemde, Rusların en çok ziyaret ettiği Türkiye; vaka artışlarından sorumlu tutulmaya ve bu yönde bir algı yaratılmaya çalışıldı.

TÜRKİYE KARŞITI LOBİLERİN FAALİYETİ

Genelde Türkiye karşıtı lobilerin bu algı faaliyetlerinde etkin olduğu biliniyor ama bu hafta içinde Rusya Sağlık Bakanlığı ve Rusya Federasyonu Türkiye Başkonsolosluğu bilimsel verileri açıkladılar.

Buna göre Türkiye’den dönen 1.5 – 2 milyon Rus turistten pozitif vaka sayısının 500 kişiyi; ölüm vakalarının ise 10 kişiyi geçmediği belirtildi ve kamuoyunun resmi veriler dışındaki bilgileri dikkate almaması gerektiğine dikkat çektiler.”

EN KÖTÜ SENARYO

En kötü senaryonun göz önünde bulundurulduğunda; “Rusya’nın, Türkiye seyahatlerine yönelik nasıl bir karar alabileceğine” ilişkin öngörülerini aldığımız Orhan Sancar; “en kötü senaryo olarak Antalya ve İstanbul’a düzenlenen charter seferlerin durdurulabileceğini fakat tarifeli hatlar ile uçuş gerçekleştiren milli havayollarının uçuşlarına devam edeceğini” belirtti.

RUSYA PAZARINDA 2020 YILINI HANGİ SEVİYEDE KAPATIRIZ?

Pegas Touristik BDT Ülkeleri Koordinatörü Orhan Sancar, son olarak 2020 yılında Rusya pazarını ziyaretçi rakamları açısından hangi seviyede kapatacağımıza ilişkin görüşlerini paylaştı.

Yaz sezonu öncesinde 2020 yılına yönelik öngörülerinin 2 – 2.5 milyon Rus turist seviyesinde olduğunu belirten Sancar; bu sayıyı yakalayacağımızı; Antalya’ya 2 milyon, İstanbul ve diğer bölgelere ise 500 bin civarında Rus turistin geleceğini ve Ukrayna pazarının ise bu yıl 1 milyon turist seviyesine yaklaşacağını” öne sürdü.