Koronavirüsten kaçan Ruslar Türkiye’de oturum izni peşinde

Last Updated on 11 Kasım 2020 by Turizm Günlüğü

Rusya’da kış başlarken coronavirus vakalarında yaşanan rekor artış, bu nedenle gittikçe yaygınlaşan online eğitim, yetkililer reddetse de halkta “tekrar genel karantinayla evlere kapatılabiliriz” endişesinin başlaması, “uzun süreli kalmak üzere” rotasını Türkiye’ye çevirenlerin sayısını arttırdı.   

Rus turizm haber portalı Tourdom.ru, yaz mevsiminden bu yana pek çok Rusya vatandaşının Türkiye’de oturum izni almak için resmi makamlara başvuruda bulunduğunu yazdı.

Sosyal medya kaynaklarına dayandırılan haberde, Türkiye’ye turist olarak giden bazı Rusya vatandaşlarının vaka sayısındaki artış nedeniyle Rusya’ya dönmek istemediklerine değiniliyor.

Oturum izni taleplerindeki artış nedeniyle Türkiye’de İçişleri Bakanlığı’nın Göç İdaresi’nden mülakat tarihi almanın zorlaştığı da öğrenildi.

TÜRKİYE DAHA AVANTAJLI

Yerel kaynaklar, olağan dönemde bir hafta ile bir ay arasında bir sürede randevu alınabilirken, şimdi Göç İdaresi’nin mülakat için en erken ocak ayına tarih verebildiğini aktarıyor.

Tourdom.ru portalının, tecrübelerine yer verdiği turistlerden bazıları, salgın dönemini geçirmek için hem iklim hem de konaklama maliyeti açısından Türkiye’nin Rusya’ya göre daha avantajlı olduğuna dikkat çekti.

Rospotrebnadzor, yurt dışından koronavirüs ile gelen Rusya vatandaşları arasında ezici çoğunluğun Türkiye’de tatil yapanlar olduğunu açıklamıştı.

Gelişmeler üzerine Rus yetkililer, Türkiye ile uçuşların yeniden askıya alınması konusunu değerlendireceklerini duyurmuştu.

Kaynak: turkrus.com