Haskral Hatay Sofrası’nın kurucularından Mesrur Kurt hayatını kaybetti

Haskral Hatay Sofrası'nın sahibi Mesrur Kurt yaşamını yitirdi.

Last Updated on 1 Aralık 2020 by Yaşar Çelik

Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acentaları Derneği (OTSAD) ikinci Başkanı Sabahattin Kurt’un babası Mesrur Kurt yaşamını yitirdi.

Kurucusu olduğu Hatay Haskral Sofrası’nda dünya liderlerini ve İstanbul’a gelen turistleri ağırlamasıyla meşhur olan Mesrur Kurt, Hatay’ın yöresel lezzetlerini Türkiye’ye ve dünyaya tanıtarak Hatay yöresel lezzetlerinin dünya mutfağında yer almasını sağlayan ilk girişimci iş insanı olarak biliniyordu.

Hatay mutfağını tüm dünyaya tanıtmayı kendine görev edinen Mesrur Kurt, oğulları ile birlikte ilk olarak 1986 yılında Della Restorant’ı ardından, 2001 yılında şu anki Haskral Hatay Sofrası’nı, Hatay’a özgü yöresel tatlılarla (ceviz, kabak, turunç, domates, incir tatlıları ve tabi ki künefeyle) hizmet verecek şekilde hizmete açmıştı. Bu büyük yolculuğa doğru ilk adımlarını attıktan sonra da bu sevgi dolu mutfağı diğer yöresel kebaplar ve mezelerle de tamamlayarak nezih ve ferah bir ortamda önce İstanbul halkına sonra tüm Türkiye ve nihayetinde de Ortadoğu ve Arap ülkelerine sevdirmiş, beğendirmiş, yerli yabancı herkes için İstanbul’un vazgeçilmez lezzet duraklarından biri haline getirmişti.

Turizm Günlüğü ailesi olarak merhuma Allah’tan rahmet ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.