Otel fotoğraflarına yapılan yatırım ‘zamansız’dır

Last Updated on 4 Aralık 2020 by Yaşar Çelik

Bir otele gelmeden ilk dikkat ettiğimiz internetteki fotoğraflarıdır. Markanın öne çıkan özelliklerini anlatan ilk şey fotoğraflarıdır. Şehir merkezine mesafesi, manzarası, banyolarının güzelliği, yatağın konforu, odanın temizliği, sağlık merkezi, yemekleri ve tüm yaşattığı duyguları yansıtan yayınladığı görüntüleridir.

Oteller açılışlarında profesyonel fotoğraf çekimi ve tanıtım filmi yaptırdıktan sonra yeniden bütçe ayırmayı tercih etmezler. Nasılsa tesis ile ilgili her detayın yer aldığı açılış fotoğrafları yeterlidir diye düşünülür. Birçok markanın uyguladığı bu strateji, onları sürekli tanıtımdan uzaklaştırır. Bir kez “Biz buradayız, bekliyoruz” mantığı hiçbir pazarlama anlayışını başarıya ulaştırmaz, sürekli hatırlatma ve vitrini güncellemek gerekir.

Doğru kurgularla bambaşka bir etkileşim

Fotoğraflarınız da tıpkı dekorasyonunuz ve kullandığınız tekstil malzemeleri gibi yeni olmalıdır. Bir binayı en az 10 farklı açıdan bambaşka gözle görüntüleyebilirsiniz. Bir kahvenin vurgusunu onlarca farklı temada paylaşabilirsiniz. Bir yatağı iyi bir kurguyla, hem temiz, hem konforlu, hem dinlenmeye, hem de çalışmaya uygun görüntüleyebilirsiniz.

Fotoğraflar potansiyel misafirleriniz için çok şey ifade eder. Profesyonel olduğu kadar, samimi ve anı yakalayan karelere yer verilmelidir. Bomboş bir lobi, üzerinde atıştırmalıkların olmadığı boş bir masa, mobilya mağazasını andıran residence odalarınız ile misafirlerinizi etkilemeniz mümkün mü? Harika toplantı salonlarınız varsa, özelliklerini yansıtan karenin de toplantı kurgusuna sahip olması etkileşim yaratacaktır. En kusursuz düğünleri siz organize ediyorsanız tanıtımınızda mutlaka düğünden bir kare olmalıdır. Muhteşem SPA’nızdaki eşsiz masaj deneyimlerini vurgulamanızın yolu, video ile ambiyansı yaşatarak göze ve kulağa hitap edecek bir kurguyla olabilir.

Butik ama hikayesi olan bir oteliniz olduğunu düşünelim. Misafirlerine yaşayacakları deneyimi ve sunduğunuz atmosferi en iyi vurgulayan detay fotoğrafları olacaktır. Mekanın içerisinde yer alan bir tablo, bahçeden bir kare misafirlerinizi büyüleyecektir. Sizi bir tesise çekecek her ne ise bunu görüntülere yansıtmak akıllıca olacaktır.

Fotoğraf an’a yolculuktur

Sahip olduğunuz görsellerin derinliği, kurgusu, ona bakanlara o anı yaşatacak ve sizi de tercih sebebi yapacaktır. Fotoğraflara yapacağınız yatırımlar zamansızdır. Size ne kadar sürede, ne getireceğini bilemeseniz de, en ummadığınız anda ,dünyanın bir yerinde tercih edilmenizi sağlayacaktır. Kaliteli içerik ile desteklediğiniz görselleriniz davetkar olmalı, üzerinde çok fazla oynanmamalı ve kurguladığınız prodüksiyon her kesime hitap ettiğinden emin olmalısınız. Ortak dili yakalamanız çok önemli. Fotoğraflarınız her kesime hitap ederken, gören kişilere de özel bir duygu oluşturmalıdır. Ayda 1 kez tüm alanların fotoğraflarını içerik planlamanıza göre çektirmeli, sosyal medya hesaplarınızda, web sitenizde, online rezervasyon kanallarında paylaşmalısınız. Oteliniz içerisindeki dijital ekranlara, sahip olduğunuz outletlerin vurgusunu yaparak, misafirlerinizi bu alan ve hizmetlere çekebilirsiniz. Otel fotoğrafçılığı profesyonellik ve yeteneğin birleşimidir. Herkesin her şeyi yapamayacağı gibi fotoğrafçılığı da uzmanına bırakmak gerekir. Ara Güler‘in dediği gibi “En iyi makine en iyi fotoğrafı çekebilseydi, en iyi daktiloya sahip olan da en iyi romanı yazardı.

Yaşayan bir oteli gösterecek yegane şey fotoğraflarınızdır

Sizin ve ekibinizin hayal gücü ile mekan fotoğrafçılığını birleştirerek harikalar yaratabilirsiniz. Yaşayan bir otel olmalı, sıcak ve zaman geçirmekten keyif alınan, işteki verimi artıracak toplantılara ev sahipliği yapan, kusursuz düğünlerin mimarı bir otel olduğunuzu gösterecek yegane şey fotoğraflarınızdır.