Almanya pazarında hangi destinasyon ne kadar kayıp yaşadı?

Last Updated on 8 Aralık 2020 by Turizm Günlüğü

COVID-19’un Alman seyahat endüstrisine yol açtığı kayıpların bilançosu ve Almanların popüler tatil destinasyonlarının yaşadığı kayıplar…

Alman Seyahat Acentaları Birliği – DRV, yıllık değerlendirme toplantısı kapsamında, pazar araştırma şirketi Travel Data + Analytics’in (TDA) verilerini paylaşarak; coronavirus pandemisinin ülkedeki turizm sektörü ve seyahat endüstrisine yol açtığı kayıpları gözler önüne serdi.

YÜZDE 55’LİK CİRO KAYBI

Coronavirus pandemisi nedeniyle Alman seyahat endüstrisi ve turizm sektörü bir önceki yıla göre yüzde 55 oranında ciro kaybı yaşadı.

TATİL SATIŞLARINDA YÜZDE 67 ORANINDA DÜŞÜŞ

Seyahat acentaları ve online rezervasyon platformları üzerinden gerçekleştirilen tatil satışlarında yüzde 67 oranında düşüş yaşandı.

Gesellschaft für Konsumforschung (GfK) tarafından yapılan araştırmaya göre, Ocak – Ağustos döneminde yapılan yurt içi seyahatler, yurt dışı destinasyonlara kıyasla önemli ölçüde arttı.

🇬🇷 YUNANİSTAN EN POPÜLER DESTİNASYONDU

Bir önceki yıla göre tatil satışlarında yüzde 55’lik bir düşüş yaşayan Yunanistan, Alman tatilcilerin en çok tercih ettiği, en popüler destinasyon oldu.

Portekiz, Bulgaristan ve Hırvatistan gibi diğer destinasyonlara yönelik talep orta düzeyde seyretti.

Tatil satışları bir önceki yıla göre oldukça düşük seviyede kalmasına rağmen Avusturya, İtalya ve Polonya da 2020 yılında diğer popüler destinasyonlar arasında yer aldı.

🇪🇸 İSPANYA’NIN KAYBI YÜZDE 69

DRV’ye göre yazın başında İspanya’ya güçlü bir talep vardı. Fakat yenilenen seyahat uyarısı nedeniyle bu talepte sert düşüş ve kayıplar yaşandı. İspanya’ya yönelik talepte bir önceki yıla göre yüzde 69 oranında düşüş kaydedildi.

🇹🇷 TÜRKİYE’DE YÜZDE 77 KAYIP

Almanya pazarında 2020 yılı tatil satışlarında, Mısır yüzde 67, Tunus yüzde 90, ABD yüzde 82, Türkiye ise yüzde 77 oranında kayıp yaşadı.

DRV’ye göre, kruvaziyer segmentindeki satışlardaki düşüş de genel pazarınkine yakın büyüklükte…