Rusya’da havayolu şirketleri için ek önlemler alınacak

Last Updated on 15 Aralık 2020 by Turizm Günlüğü

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsiya) Başkan Yardımcısı Dmitriy Yadrov, Rossaviatsiya’nın 2021’in başında havayolu şirketlerini desteklemek için ek önlemler geliştirmeyi planladığını belirtti.

Rossaviatsiya tarafından yapılan açıklamada “Rossaviatsiya Başkan Yardımcısı Yadrov, sektör işletmelerinin faaliyetlerinin sonuçlarının sürekli olarak departman uzmanları tarafından analiz edildiğini vurguladı. 2021’in başında Rosaviatsiya, hava taşımacılığı işletmelerini desteklemek için ek önlemler ve öneriler geliştirecek” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada en önlemlerin ne olduğu konusunda bilgi yer almadı.

ÇALIŞAN SAYISININ YÜZDE 90 OLMASINA İZİN VERİLEBİLİR

Federal Hava Taşımacılığı Ajansı ayrıca, hükümetin halihazırda yürürlükte olan destek önlemlerinin havacılık personelini 1 Ocak 2020 itibariyle çalışan sayısının en az yüzde 90’ı düzeyinde tutmaya izin verdiğini bildirdi.

Gazetemru.com’un haberine göre, kamu konseyi üyeleri, sektördeki durumun son derece zor olduğunu, havayolları ve havalimanlarının sektörel destek tedbirlerine devam etmesi gerektiğini kaydetti.

23 MİLYAR 400 MİLYON UÇUŞ TAZMİNATI

Bu yılın başlarında, Rus hükümeti salgın sırasında ihracat uçuşları için tazminat olarak havayollarına 23 milyar 400 milyon ruble ayırmıştı.