Hilton’dan yeni kilometre taşı

Hilton Hotels

Last Updated on 17 Aralık 2020 by Turizm Günlüğü

Önde gelen otel zincirlerinden Hilton Hotels & Resorts, “1 milyon oda” kilometre taşına ulaştı.

Konaklama sektörünün ve seyahat endüstrisinin daha önce hiç olmadığı kadar zorlu bir süreçten geçtiği bu dönemde otel zinciri Hilton Hotels & Resorts, tarihi bir dönüm noktasına ulaştı.

Konaklama şirketi, 101 yıllık tarihindeki en zorlu sınavla karşı karşıya kalmasına rağmen esnek yapı ve iş modeliyle, 2020 yılının dördüncü çeyreğinde “Dünya genelinde bir milyon oda” kapasitesine ulaşarak; yeni bir kilometre taşına imza attı.

HILTON ÜÇÜNCÜ SIRADA YER ALDI

Hilton bu oda kapasitesiyle Dünya genelinde en fazla odaya sahip otel grupları arasında üçüncü sırada yer aldı.

DÜNYA GENELİNDE EN ÇOK ODAYA SAHİP OLAN OTEL GRUPLARI

Buna göre Marriott 1.4 milyon oda ile sıralamada ilk sırada yer alırken; Çinli konaklama şirketi Jin Jiang International da bir milyondan fazla oda kapasitesi ile ikinci sıra alıyor.

ÜÇ YENİ OTEL

Hilton’un bir milyon oda kapasitesine ulaşmasında, 2020 yılında gerçekleşen üç yeni otel açılışı önemli rol oynadı.

Güney Afrika Cumhuriyeti’ndeki Hilton Garden Inn Umhlanga, ABD’deki Tru by Hilton Savannah Airport ve Çin’deki Hilton Garden Inn Guizhou Maotai Town otellerinin açılışları ABD merkezli otel grubunun Dünya çapında 1 milyon oda seviyesine ulaşmasında kilit rol oynadı.

HILTON CEO’SU CHRIS NASSETTA’DAN AÇIKLAMA

Hilton İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Chris Nassetta, “2020 yılı diğerlerinden çok farklı bir yıl oldu. Ancak inanılmaz zorluklar karşısında bile, ekip üyelerimiz, otel sahipleri ve konuklarımız seyahatin sonsuza dek durdurulamayacak bir güç olduğunu kanıtladılar. Birlikte daha anlamlı hatıralar yaratmak için önümüzdeki yılı dört gözle bekliyoruz.” dedi.