İngiltere’ye güncel giriş şartları

İngiltere Pazarında Arz Fazlası Korkusu

Last Updated on 24 Mayıs 2022 by Yaşar Çelik

2021’de seyahatler nasıl olacak? Yurt içi ya da yurt dışı seyahatlerde dikkat etmeniz gerekenler nelerdir? Uçak biletinizi almadan önce bilmeniz gerekenler? 2021’de ülkelere güncel giriş koşulları nelerdir? Tüm bu soruların cevapları haberimizde… İngiltere’ye giriş koşulları.

YURT DIŞI SEYAHATİNE ÇIKMADAN ÖNCE DİKKAT ETMENİZ GEREKEN 5 MADDE

  • Aşı çalışmalarıyla birlikte 2021 yılının ikinci yarısından itibaren uluslararası seyahatlerin önünün açılacağı öngörülüyor. Herhangi yeni bir olumsuzluk (aşı, mutasyon…vb) olmadığı sürece eski seyahat ettiğimiz günlere kurallara uymayı bırakmadan dönebiliriz.
  • Gideceğiniz ülkenin giriş koşullarını öğrenmeli; size ait HES Kodu, seyahat izin belgesi, PCR testi gibi belgeleri önceden temin etmelisiniz.
  • Uçuş güvenliğiniz için yanınıza yedek maske, dezenfektan, kolonya gibi ürünlerin yer aldığı hijyen kiti almanızda fayda var. Bunlara ek koruyucu yüz siperliklerinden de kullanmayı unutmayın.
  • Uçak bileti almadan önce gideceğiniz ülkenin güncel giriş koşullarını ve seyahat kısıtlamasının olmadığını kontrol edin. Uçacağınız havayolu şirketinin sürekli güncellenen web sitesini ve uçuşlara dair bilgileri incelemeyi unutmayın. Sahip olduğunuz hakları ve covid-19 önlemlerini de öğrenmeyi ihmal etmeyin.
  • Ülkelerin giriş koşulları, o ülkenin güncel covid-19 ile ilgili vaka sayısı, önlem ve tedbirlerine bağlı olduğundan her an değişip güncellenebileceğini unutmayın. Bu yüzden gideceğiniz ülkenin en güncel durumunu takipte kalın.

2019 yılının Aralık ayında ortaya çıkıp çok kısa bir sürede tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs Covid-19 pandemisinde daha sağlıklı ve güvenli seyahatlerin gerçekleşmesi için ülkeler de girişlerde uyguladığı önlemleri güncelledi. Biz de Türkiye’den gidilebilecek en popüler destinasyonların güncel giriş koşullarını araştırdık.

İNGİLTERE

Sizin yapmanız gerekenler: Uçuştan önce dijital olan Sağlık Bilgi Formunun doldurulması ve QR kod alınması gerekmektedir.

  • Kısıtlama bulunmamaktadır. Resmi vize kuralları geçerlidir.
  • İngiltere’ye seyahat edecek tüm yolcuların kalkış saati itibariyle 72 saati aşmayan Coronavirus (COVID-19) PCR veya LAMP test sonuçlarını ibraz etmeleri gerekmektedir. (11 yaş altı ve Denizci/Gemici adamı, PCR test uygulamasından muaftır.)
  • İngiltere’ye giriş yapacak yolcuların 10 günlük karantina uygulaması kapsamına girmeleri gerekmektedir. Arzu edilmesi halinde karantinanın 5.gününde tekrar test yaptırılabilecek ve test sonucunun negatif çıkması durumunda karantinadan çıkılabilecektir.
  • Karantina muafiyetlerinin listesi için lütfen tıklayınız.
  • Angola, Arjantin, Birleşik Arap Emirlikleri, Bolivya, Botsvana, Brezilya, Burundi, Yeşil Burun Adaları, Şili, Kolombiya, Ekvador, Eswatini, Fransız Guyanası, Guyana, Lesotho, Malawi, Mauritius, Mozambik, Namibya, Panama, Paraguay, Peru, Portekiz, Ruanda, Seyşeller, Güney Afrika, Surinam, Uruguay, Venezuela, Zambiya veya Zimbabve’de son 10 gün içinde bulunan veya transit geçen yolcuların girişine izin verilmiyor. İngiltere vatandaşları, İrlanda vatandaşları ve İngiltere oturum sahipleri hariç.

İngiltere, ‘Orta düzeyde kısıtlama’ uygulayan 119 ülke arasında yer alıyor. ‘Orta düzeyde kısıtlama’ ise şu anlama geliyor: Buraya seyahat edilmesine ancak belirli ülkeye giriş talimatlarını (COVID-19 testi dâhil olabilir) yerine getirdiğiniz takdirde izin verilir. Ayrıca ülkeye varışta ve/veya ülkeden ayrılırken karantinaya girmeniz gerekebilir.

İngiltere varışında ve Türkiye dönüşünde ‘karantina’ uygulanıyor. Ayrıca yurt dışından Türkiye’ye seyahat edecek yolcuların resmi otoritelerin kararı üzerine; 15 Mart 2021 tarihinden itibaren uçuş öncesi son 72 saat içerisinde “register.health.gov.tr” adresindeki Türkiye Giriş Formunu doldurmaları gerekiyor. Okuma önerisi: Türkiye’ye giriş formu hakkında her şey

Türkiye Giriş Formundan muaf yolcular ise şöyle;

  • 0-6 yaş arası yolcular,
  • Türkiye üzerinden aktarmalı olarak seyahatlerine devam edecek yolcular

Seyahatinizde herhangi bir aksaklık yaşamamak için havalimanına gelmeden önce formu doldurmanız önemli.


Şartlarınızın gitmek istediğiniz ülkenin kurallarına uygun olup olmadığını öğrenmek için seyahat edeceğiniz havayolu firmasının güncel duyurularını takip etmeyi unutmayın. Bunun için Türk Hava Yolları ülkelerin güncel seyahat kısıtlamaları ve Pegasus Havayolları ülke kabul şartları sayfalarını inceleyebilirsiniz. İngiltere’ye giriş koşulları. İngiltere’ye giriş koşulları.

İngiltere’den Türkiye’ye girişler tamamen durduruldu