Rusya’dan oturumu biten yabancılara kötü haber

5 Rus’tan 1’inin hayali yurt dışında emeklilik

Last Updated on 6 Ocak 2021 by Turizm Günlüğü

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’ya sunulan yeni bir tasarı ile, Rusya Emeklilik Fonu’nun gerekli gördüğü durumlarda hem yabancı ülke vatandaşlarını hem de yurt dışında yaşayan Rusya vatandaşlarını emekli maaşından mahrum etme ihtimali gündeme geldi.

Mevcut durumda Rusya’da oturum iznine sahip yabancılar, Emeklilik Fonu’na başvuruda bulunmak suretiyle Rusya vatandaşlarıyla aynı emeklilik koşullarından yararlanma hakkına sahip.

Tasarının kabul edilmesi durumunda, Rusya’da oturum hakkı sona erdiği halde Emeklilik Fonu’na bildirimde bulunmayan yabancı ülke vatandaşlarının emekli maaşlarının kesilmesi mümkün hale gelecek. Bazı yabancılara, oturumları bitip ülkeden ayrıldıkları halde, bildirimde bulunmadıkları için maaş ödenmeye devam edildiği savunuluyor.

“SIRA ÜLKE DIŞINDA YAŞAYAN RUSYA VATANDAŞLARINA DA GELECEK…”

Ancak bazı milletvekilleri tasarının ülke dışında yaşayan Rusya vatandaşlarına karşı da kullanılabileceği yönünde uyarıda bulunuyor.

Turkrus.com’un haberine göre Milletvekili Sergey Kalaşnikov, oturum izni sona eren yabancılara maaş ödenmemesinden sonra sıranın ülke dışında yaşayan Rusya vatandaşlarına geleceği görüşünde.

Milletvekili Oleg Şeyn de Rusya dışında yaşayan vatandaşların emekli maaşlarının kesilmesi fikrinin bu vatandaşlara karşı bir şantaj unsuru olarak kullanılabileceğini söyledi.