Türkiye’ye yönelik charter uçuşlarını askıya alıyor

Last Updated on 18 Ocak 2021 by Turizm Günlüğü

Rusya merkezli Anex Tour, düşük talep nedeniyle Türkiye’ye yönelik charter uçuşlarını askıya alacağını açıkladı.

Rusya pazarının önde gelen tur operatörlerinden ANEX Tour tarafından Tourdom.ru’ya yapılan açıklamada “kış sezonunda düşük seyreden talep nedeniyle Türkiye’ye yönelik charter uçuşlarının askıya alındığı” belirtildi.

Anex Tour’un aldığı karar doğrultusunda Ocak ayının geri kalan kısmında Moskova’dan Antalya’ya üç uçuş gerçekleşecek; Şubat ayının tamamında ve Mart ayının ilk yarısında Türkiye’ye uçuş gerçekleştirilmeyecek.

Tur operatörü, 20 Mart 2021 tarihinden itibaren Moskova – Antalya charter uçuşlarına yeniden başlamayı planlıyor.

ANEX Tour’un yanı sıra Rusya’da faaliyet gösteren diğer tur operatörleri de Türkiye’ye yönelik uçuş programını askıya almayı ya da uçuşlarını azaltmayı planlıyor.

PEGAS TOURISTIK SADECE MOSKOVA’DAN UÇACAK  

Pegas Touristik, Nordwind Airlines ile St.Petersburg, Kazan, Rostov-on-Don ve Ufa’dan Antalya’ya gerçekleştirdiği uçuşları 27 Ocak itibariyle durdurma kararı aldı. Bu tarihten sonra Pegas Touristik, Türkiye’ye sadece Moskova’dan uçuş düzenleyecek.

Pegas Touristik, başkent Moskova’dan haftada üç sefer düzenleyecek. Diğer bölgelerden düzenlenen charter uçuşlarına ise 19 Mart’tan itibaren yeniden başlanması planlanıyor.