“Rusya, Ukrayna, Türkiye gibi ülkelerde büyük bir sahte test piyasası bulunuyor”

Hrıstiyan Demokrat Birlik (CDU) partisi milletvekili Patrick Sensburg

Last Updated on 31 Ocak 2021 by Yaşar Çelik

Alman hükümetinin getirdiği yeni seyahat yasaklarının başlamasıyla birlikte Alman parti yetkilileri de kendi görüşlerini açıkladı. Hrıstiyan Demokrat Birlik (CDU) partisi milletvekili Patrick Sensburg, sahte koronavirüs testi yaptırarak Almanya’ya seyahat edenler olduğunu ileri sürerek “Rusya, Ukrayna, Türkiye ya da Mısır gibi ülkelerde şu anda büyük bir sahte test piyasası bulunuyor” dedi. 

Yeni seyahat yasaklarını savunan Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, “Ulaştırma yasağı ağır bir önlem ama nüfusumuzun korunması için muhakkak gerekli. Mecbur olmadıkça yurtdışına gitmek budalalık olur” dedi. Seehofer, Augsburger Allgemeine gazetesine verdiği mülakatta halktan mecburi olmayan tüm yurtdışı seyahatlerinden vazgeçmelerini isteyerek bunun bir “vatandaşlık ödevi” olduğunu belirtti ve “Gerçekten zorlayıcı bir sebep olmaksızın mutasyon bölgelerine gitmek, açıkça söylemeliyim ki, budalalık olur” sözlerini ekledi.

17 Şubat tarihine kadar…

Almanya’da hükümet daha bulaşıcı olan koronavirüs varyantlarının yayılmasını durdurmak için şu önlemleri almayı uygun gördü:

Portekiz, İrlanda, İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya‘dan yapılacak seyahatler bugünden (Cumartesi) itibaren büyük ölçüde kısıtladı. Pazar günü bu ülkelere Lesotho ve Esvatini de katılacak. Havayolu, karayolu ve denizyolu şirketleri 17 Şubat tarihine kadar bu ülkelerden Almanya’ya yolcu taşıyamayacak. Alman vatandaşları, Almanya’da oturum hakkı bulunan yabancı ülke vatandaşları ve transit yolcular uygulamadan muaf tutulacak. Mal trafiği de dokunulmaz olarak kalmaya devam edecek.

“Genel bir seyahat yasağı koymak doğru değil!”

Muhalefetteki partilerden Hür Demokrat Parti (FDP) Meclis Grup Başkanı Alexander Lambsdorff ise genel bir seyahat yasağı koymanın “doğru yol olmadığını” söyledi. Virüs mutasyonlarının görüldüğü ülkelerin net bir biçimde tanımlanması gerektiğini belirten Lambsdorff “Buralardan gelişler azaltılmalı ve ülkeye gelen herkes havalimanında teste tabi tutulmalı” diye konuştu.

“Rusya, Ukrayna, Türkiye gibi ülkelerde büyük bir sahte test piyasası bulunuyor”

Hrıstiyan Demokrat Birlik (CDU) partisi milletvekili Patrick Sensburg da sahte koronavirüs testi yaptırarak Almanya’ya seyahat edenler olduğunu ileri sürdü. Sensburg Funke Medya Grubu’na yaptığı açıklamada “Rusya, Ukrayna, Türkiye ya da Mısır gibi ülkelerde şu anda büyük bir sahte test piyasası bulunuyor” dedi. Sensburg bu yüzden yeni varyantları da dahil olmak üzere koronavirüsün Almanya’ya gelmesi riski bulunduğunu söyledi.

Kaynak: dpa / EC, JD © Deutsche Welle Türkçe

https://www.facebook.com/TurizmGunlugu/
https://www.facebook.com/TurizmGunlugu/