Türkiye güvenli turizmde aşı ile rakiplerini sollayacak

Covid-19 Aşıları ve Post-Vac Sendromu: Post-Covid Etkilerine Yeni Bir Bakış
Covid-19 Aşıları ve Post-Vac Sendromu: Post-Covid Etkilerine Yeni Bir Bakış

Last Updated on 15 Mart 2021 by Yaşar Çelik

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Sağlık Bakanlığı ile hayata geçirdiği “Turizm Personeli Aşılama Kayıt Sistemi”nin rakip ülkelere karşı Türkiye’ye büyük avantaj sağlayacağı düşünülüyor.

Bakanlıkların bu girişimini olumlu bulan sektör profesyonelleri güvenli turizmde bu adımın Türkiye’nin rakiplerine karşı bir adım öne geçeceğini öngörüyor.

“Güvenli turizm sertifikasının avantajını yaşıyorduk” diyen sektör temsilcileri turizm çalışanlarının aşılanmasıyla ilgili şunları kaydetti:

Turizm personeli için önemli bir adım

“Turizm personelinin aşılanması, rekabette Türkiye’ye avantaj sağlayacak. Sektörün aşılanması çok daha farklı pozitif sonuçlar doğuracak. Rakiplerin önünde olmak için çok hızlı hareket etmemiz gerekiyor. Önümüzdeki günlerde aşılama programı belli olacaktır. Önceliğimiz sektör çalışanlarının aşılanması. Böylece çalışanlar da gönül rahatlığıyla hizmet edebilecek.

Aşılama hem yabancı hem yerli turistler için önemli olacak

Turizm çalışanlarının aşılanması konusunda alınan karar çok doğru. Dünya ülkelerinden Türkiye’yi tercih edecek turist açısından da olumlu olacağını düşünüyoruz. Türkiye güvenli turizm sertifikasıyla çok ön plana çıkmıştı, bunun da pozitif yansımalarını göreceğiz. Turizm çalışanları da salgın sürecinde zor şartlar altında çalıştı. Bu anlamla önemli bir adım. İnsanlarla teması çok olan tüm sektörlerin öncelikli olarak aşılanması önemli. Sadece turizm sektörünün değil, tüm hizmet sektörü çalışanlarının da bu şekilde aşılanmasını istiyoruz.”