THY’den HDP açıklaması

THY'den İngiltere'deki Uçuş Noktası

Last Updated on 20 Mart 2021 by Yaşar Çelik

Türkiye Büyük Millet Meclisi Milletvekilleri Dağılımında 55 millet vekili ile 3 parti konumunda olan Hakların Demokratik Partisi’ne 2 gün önce Yargıtay başsavcısı Bekir Şahin tarafından kapatma davası açılmıştı. Bugün ise Türk Hava Yolları yöneticilerine gönderdiği mesajda; özellikle Avrupa Havalimanlarında HDP taraftarlarının eylem yapabileceği uyarısı yapıldı.

THY’nin yöneticilerine yolladığı mesajda kısaca; “Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere yurtdışında uçuş gerçekleştirdiğimiz noktalarda, havalimanı ve şehir ofislerimiz ile check-in kontuarları önünde protesto ve eylemler olabileceği” uyarısında bulunuldu.

İşte Türk Hava Yolları’nın yöneticilerine gönderdiği mesaj…

“Değerli Türk Hava Yolları Yöneticileri;

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerinin beyan ve eylemleriyle devletin milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı, ortadan kaldırmayı amaçladıkları belirtilerek partinin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesinde dava açılmıştır. Buna yönelik olarak başta Avrupa ülkeleri olmak üzere yurtdışında uçuş gerçekleştirdiğimiz noktalarda, havalimanı ve şehir ofislerimiz ile check-in kontuarları önünde protesto ve eylemler olabileceği değerlendirilmektedir.

Bu bağlamda konuya hassasiyet gösterilmesi, çevrede yaşanan gelişmelere karşı duyarlı olunması, olası provokatif eylemler ile karşılaşılması durumunda karşılık verilmemesi ve sakin kalınması, Büyükelçiliklerimiz ile irtibat halinde kalınması, mevcut tedbirlerin gözden geçirilmesi, gerekli olması halinde ilgili otoritelerden güvenlik tedbiri talebinde bulunulması ve gelişmelerden Başkanlığımızın haberdar edilmesi tavsiye edilmektedir.”