Turizmi yeniden hareketlendirmek için anlaşma imzaladılar

Last Updated on 30 Mart 2021 by Turizm Günlüğü

Yunanistan ile Sırbistan, COVID-19 pandemisi sonrasında turizmdeki hareketliliği yeniden başlatmak için turizm anlaşması imzaladı.

Yunanistan Turizm Bakanı Harry Theoharis ve Sırp mevkidaşı Tatjana Matiç, Covid-19 salgınının ardından Yunanistan ile Sırbistan arasındaki turist akışını yeniden artırmak amacıyla iş birliğine gittiklerini açıkladılar.

İki bakan 29 Mart’ta Belgrad’da konuya ilişkin ortak bir bildiri imzaladı.

Sırbistan Turizm Bakanı Tatjana Matiç, basına yaptığı açıklamada “Ortak bildiri ile Covid-19’un turizm ve seyahat hareketlerine neden olduğu sorunlara çözüm bulmak için her türlü çabayı göstereceğimize söz verdik” dedi.

Yunanistan Turizm Bakanı Harry Theoharis ise iki ülke arasındaki “normale dönüş mücadelesinde” turizm faaliyetlerini artırmak için yapılan iş birliğini çok önemli ve değerli bulduklarını belirtti.

Theoharis, basına verdiği demeçte “Normalleşme sürecinde vatandaşlarımızın seyahat etmeleri ve istedikleri yerde güvenli bir tatil geçirmeleri için ortak çalışmalar yürütme konusunda anlaşmaya vardık” dedi.

Ortak bildiri kapsamında iki bakan, seyahatleri ve turizm hareketlerini kolaylaştırmak için yeni kararlar almak amacıyla aşılama süreci, iki ülkedeki vaka sayılarındaki son durum ve gelişmelerle ilgili bilgi alışverişinde bulunmak üzere sürekli temas halinde olma konusunda anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Koronavirüs pandemisinden önce, yılda 1 milyondan fazla Sırbistan vatandaşı tatilini geçirmek için Yunanistan’ı tercih ediyordu.

SIRP TURİSTLER BU YIL YUNANİSTAN’A NASIL GİRİŞ YAPACAK?

Yunan turizm bakanı basına verdiği demeçte, Sırp tatilcilerin bu yıl Yunanistan’ı nasıl ziyaret edebilecekleri konusunda da bilgi verdi.

Theoharis, “Ülkemizi ziyaret etmek isteyenler ya aşı olmalı ya negatif PCR test sonucunu sunmalı veya antikor test sonucunu sunması gerekir” dedi.

Yunan makamları ayrıca, ülkeye varışta hangi yolcuların test edilmesi gerektiğini gösteren EVA sistemi aracılığıyla ülkenin giriş noktalarında rastgele Covid-19 testleri yapacaklarını belirtti.