AnadoluJet’in Antalya uçuşları için veto kararı

Last Updated on 19 Nisan 2021 by Turizm Günlüğü

Türkiye’nin en önemli tatil şehri Antalya ile Sırbistan’ın başkenti Belgrad arasında AnadoluJet’in planladığı uçuşlar, Sırbistan Sivil Havacılık Müdürlüğü tarafından veto edildi.

Dünya Gazetesi’nin köşe yazarlarından Kerim Ülker, bugünkü köşe yazısında AnadoluJet’in gerçekleştirmeyi planladığı Antalya – Belgrad uçuşları için Sırbistan Sivil Havacılık Müdürlüğü’nün veto kararını ve bu kararın perde arkasını kaleme aldı.

Kerim Ülker’in konuya ilişkin kaleme aldığı detaylar şu şekilde:

“Moskova ve Ankara arasında uçuşlara sınırlandırma süreci yaşanırken, bir haber de Sırbistan’dan geldi.

Ancak bunun nedeni pandemi değil, sivil havacılık ile ilgili.

Sırbistan Sivil Havacılık Müdürlüğü (CAD), Türk Hava Yolları’nın alt markası Anadolujet’in uçuşlarına izin vermedi.

Türkiye’nin en önemli tatil şehri Antalya ile Sırbistan’ın başkenti Belgrad arasında planlanan AnadoluJet’in uçuş kararı Sırbistan Sivil Havacılık Müdürlüğü tarafından veto edildi.

Sırbistan medyasında yer alan habere göre AnadoluJet’in Antalya – Belgrad arasında uçuş satışları yaptığı, kararın ardından bunun da durdurulduğu ifade edildi.

SIRP HAVAYOLU ŞİRKETİ YAPACAK

Haftada 4 kez gerçekleştirilecek olan operasyonun durdurulma nedeni ise yerel şirket Air Serbia’nın bu konuda baskı yapması.

Zira Sırbistan yönetimine ait Air Serbia’da bu yaz Belgrad – Antalya hattında charter operasyonlar gerçekleştireceğini duyurmuştu.

Sırp havayolu şirketi ayrıca Niş-Antalya arasında da uçuşlar düzenleyecek.

Türkiye ile Sırbistan arasında 2019 yılında imzalanan anlaşmaya göre Air Serbia, Sırbistan’ın, THY ve Pegasus ise Türkiye’nin taşıyıcı şirketleri olarak belirlendi.

Yapılan anlaşmaya göre 3 şirket, işletilen uçuş sayısında ve kapasitesinde sınırlamalarla iki ülke arasındaki hizmetleri sürerken, iki ülke arasındaki charter operasyonları ise anlaşma kapsamında düzenlenmiyor.

Tartışmalı hale gelen bu konu nedeniyle Sırbistan Sivil Havacılık Müdürlüğü, AnadoluJet’in uçuş talebini geri çevirdi.

THY’YE DE RED CEVABI VERMİŞLERDİ

Geçtiğimiz haftalarda da Sırbistan makamları THY’nin Sırbistan’a düzenlediği İstanbul- Belgrad uçuşların da yoğun talep nedeniyle daha fazla yolcu kapasitesine sahip A330-200 tipi uçaklarla uçmak istemesi ve frekans artırmak istemesine yönelik talepleri kabul edilmemişti.

—O—

Kerim Ülker’in kaleme aldığı “Sırbistan, AnadoluJet’in uçuşunu durdurdu” başlıklı yazısının tamamını okumak için tıklayınız.